Wilco schreef er al eerder over; “wat is nou eigenlijk een goed alternatief voor WhatsApp?” Een prima artikel, maar inmiddels alweer gedateerd, want Google introduceert met Hangouts een geduchte concurrent voor de chatdienst. Het “tech-wereldje” blijft niet stilstaan. Vandaar dit follow-up verhaal.

Google Hangouts is een nieuwe chatdienst waarbij tekstberichtjes, foto’s en video’s uitgewisseld worden. Speciaal voor Android, iOS n je Chrome browser. Dit maakt het toegankelijk voor heel veel mensen; wie gebruikt er anno 2013 nou niet een van deze drie?

En, als ik de eerste reviews mag geloven, is de dienst super snel! (Helaas nog niet zelf getest, maar dat komt zeker nog) Geen getreuzel met het uploaden van picca’s, je vrienden zien ze binnen mum van tijd. Ben je dat gepush eventjes helemaal zat? Zet Hangouts dan even op Snooze, zodat je niet meer wordt gestoord.

Op dit moment is Google’s nieuwe dienst nog vrij basic opgezet. Naar verwachting zal dit nog gaan veranderen; zo zul je over een tijdje voor een andere achtergrondkleur (dan alleen maar grijs) kunnen kiezen.

Om van Hangouts gebruik te maken, heb je wel een Google-account nodig. Maar goed. Ik kan me voorstellen dat je die allang hebt 😉

Downloaden kan hier voor iOS, Android of Chrome.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.