WhatsApp betaald; wat zijn de alternatieven?

Moet iedere gebruiker straks voor WhatsApp betalen? Het lijkt er wel op. De geluiden dat WhatsApp een betaalde App wordt, klinken steeds luider. Daarom stel ik het volgende voor: op de dag dat dit gebeurt, stappen we massaal over op een andere, wel gratis, messengerdienst! Je hebt de keuze uit onderstaande alternatieven.

Kik Messenger

De Kik Messenger lijkt in veel opzichten op WhatsApp. Zo is het ook mogelijk om makkelijk groepsgesprekken te starten of filmpjes en gekke afbeeldingen (die je afgelopen zaterdagavond in de kroeg van jezelf hebt gemaakt) te delen. Een nadeel van de deze App is overigens dat niet alle chathistorie bewaard blijft, maar alleen een gedeelte.

Klik Messenger is onder andere verkrijgbaar bij Google Play en iTunes.

Skype

De mogelijkheid om gratis te bellen, maakt dat Skype al enige jaren een begrip is. Veel mensen weten echter niet dat, nu MSN Messenger er na al die jaren mee ophoudt, de functies bij Skype geintegreerd gaan worden. Dit maakt Skype straks het ideale programma (en App) om gratis mee te bellen én te app’en.

Zello WalkieTalkie of TiKL Touch WalkieTalkie

Deze twee Apps zijn in staat om instant spraakberichten te versturen via wi-fi of 3G naar andere gebruikers van de App. Het is dus net alsof je een echte Walkietalkie hebt. Het voordeel is dat je bereik onbeperkt is. Tenminste.. zolang de (internet)verbinding stand houdt.

MobileMobile

Zello WalkieTalkie en TiKL Touch WalkieTalkie vind je onder andere bij Google Play.

Doe er je voordeel mee, net zoals je dat al die jaren deed met WhatsApp. Veel plezier en good luck!

PS. Facebook Messenger heb ik er niet bijgezet, aangezien ik er wel zo’n beetje vanuit ging dat jullie die allemaal al hebben 😉

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.