Tinderende vrouw

7 dingen die je niet op Tinder moet zeggen (en wat dan wél)

Ach, Tinder … Ondergetekende heeft er een inmiddels ruim zesenhalf jaar durende relatie aan overgehouden en gaat ook nog eens met haar liefje trouwen. Maar daar kom je natuurlijk niet zomaar. Het begint bij een match, en dan … de openingszin. In de kroeg is dat net wat makkelijker dan digitaal, dus we helpen je een handje. Wil je een succesvolle match, dan zijn dit 7 dingen die je juist níét op Tinder moet zeggen. En wat dan wél, natuurlijk.

1. Een slechte openingszin

“Hé, geloof je in liefde op de eerste swipe?” “Ik heb al een barst in m’n scherm, dus ik hoop dat je mijn hart heel laat.” Brb, even met m’n ogen rollen en die match meteen ongedaan maken.

2. Een grapje maken op basis van iemands naam

“Jo, Janneke! Ga je lekker?” Heel lekker, vriend(in), en meteen ook nog veel lekkerder uit deze match. Doei!

3. Openen met een raadseltje 

“Het is groen en het roetsjt van de berg.”
“….”
“EEN SKIWI.”
Knock knock, je neefje van de basisschool belde, hij wil z’n grap terug.

4. Openen met seks 

Tenzij dat 100% de reden is waarom je op Tinder zit, maar als je er íéts meer dan alleen een vluchtige fling uit wilt halen is ‘hoi, neuken?’ misschien niet de beste manier om een gesprek op Tinder te openen.

5. Iemand ‘feliciteren’ met jou als Tindermatch 

“Hoi, gefeliciteerd met mij als match!” Ehh, bedankt? En jij gefeliciteerd met je kortste match ooit. Doei?

6. Zinnen met spelfouten

Oké, je hebt ‘m bedacht: dé openingszin die je Tindermatch omver gaat blazen. Lees hem dan eerst tien keer na voordat je ‘m verstuurt, want van ‘hoi mag ik jou nummer’ wordt niemand blij.

7. De standaard ‘hoi, hoe gaat het?’ 

Goed, met jou? Heb je echt niets beters om te zeggen?

Maar wat dan wél? 

Ja, lekker, al die doe-dit-niet-voorbeelden, maar om die nieuwe crush aan de haak te slaan zal er toch echt enige vorm van communicatie plaats moeten vinden. Dus wat doe je dan? Nu kunnen we je honderd tips geven, maar de allerbelangrijkste is: wees jezelf. Zelfs als dat betekent dat je wél gewoon een gesprek begint met ‘hoi, hoe gaat het?’, als je daarna tenminste gewoon het gesprek door weet te zetten en niet alles doodbloedt na de gewoonlijke ‘goed, met jou?’, ‘ja ook’, ‘lekker 😊’, ‘ja inderdaad’.

Wees jezelf, stel een (open) vraag over wat iemands hobby’s zijn, vraag hem of haar naar zijn of haar favoriete film (of juist naar de slechtste film die hij of zij ooit gezien heeft) of deel iets wat je eigenlijk niet zou delen in een gesprek met een wildvreemde. Maar het állerbelangrijkste? Begin gewoon. De eerste stap is het allerbelangrijkst. 😉

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.