gratis alternatieven voor photoshop

5x gratis alternatieven voor Photoshop (pc)

De Asus Zenbook UX305F is een krachtig ultrabook waarmee je makkelijk foto’s en videos kunt bewerken. Met een ruimte van 256 GB aan SSD sla jij al je creaties eenvoudig op op je laptop. Bewerk foto’s door middel van je gevoelige touchpad of door een muis aan je Zenbook te linken, alles is mogelijk. Het enige dat ontbreekt is een fotobewerkingsprogramma. Photoshop is het meest bekende programma dat hiervoor gebruikt wordt, maar is wel een betaalde optie. Wat zijn nou gratis alternatieven voor Photoshop?

Photofiltre

Ik gebruik dit fotobewerkingsprogramma al vele jaren en ben er erg tevreden mee. In die tijd zijn er steeds meer nieuwe opties bij gekomen. Aan de rechterkant zie je een menu waar je effecten kunt kiezen, zoals blurren of het toverstafje. Aan de bovenkant kun je kiezen voor opties zoals verkleinen of andere kleureffecten. Ook is er de mogelijkheid om met lagen te werken. Minder gebruiksgemak dan Photoshop, maar zeker een fijn programma!

GIMP

Dit fotobewerkingsprogramma komt redelijk in de buurt van Photoshop. De bekendste klacht is dat er veel rondzwevende vensters zijn. Met het linkervenster kies je het gereedschap dat je wilt gebruiken. Aan de rechterkant regel je de lagen die je wilt gebruiken en eventuele patronen. Verder biedt GIMP nog vele opties zoals het wegwerken van rode ogen.

Photoplus

Dit uitgebreide fotobewerkingsprogramma is alleen Engelstalig te verkrijgen. Links vind je de gereedschappen, rechts regel je de kleuren en lagen. Bij elke tool kun je een uitgebreide uitleg verwachten zodat jij ongetwijfeld uit de voeten kunt met dit programma. Een nadeel is dat het even kan duren voor het programma is opgestart.

Paint.net

Iets simpeler dan GIMP is het fotobewerkingsprogramma Paint.net. Je hebt nog steeds de mogelijkheid om met lagen te werken en een heleboel andere opties. Vooral een goede optie is dat je makkelijk wisselt tussen de foto’s waarmee je werkt door te tabben.

Picasa

Dit fotobewerkingsprogramma komt van Google en werkt met foto’s die je hebt geïmporteerd van je computer. Je vindt je foto’s gemakkelijk terug doordat je ze tags kunt geven en ze in mapjes kunt verdelen. Je hebt niet enorm veel opties, maar voor de basisvaardigheden is Picasa zeer geschikt. Je kunt bijvoorbeeld de contrasten aanpassen en filters toepassen.

Naast deze gratis alternatieven voor Photoshop bestaan er natuurlijk ook nog een heleboel fotobewerkingsprogramma’s online. Zulke programma’s, zoals Pixlr, start je gewoon in je browser. Wat is jouw favoriete fotobewerkingsprogramma?

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.