zwarte-smartphone-op-zwart-tafelblad

5 voordelen van een sim-only abonnement

Je herkent het vast wel. Je telefoon abonnement is afgelopen en je mag een nieuwe telefoon uitzoeken voor je nieuwe abonnement. Het is natuurlijk erg verleidelijk om een gloednieuw toestel te kopen, maar is dit eigenlijk wel nodig? Misschien is je huidige toestel nog wel in een hartstikke goede staat en kun je er nog even mee door. In dat geval is een sim only abonnement misschien wel de beste optie voor je! In dit artikel laten we zien wat de voordelen kunnen zijn van een sim-only abonnement.

1. Voordelig!

Een sim-only abonnement is een stuk goedkoper dan een abonnement met toestelbundel. Je betaalt met dat abonnement namelijk alleen maar voor het abonnement gedeelte. Hierin kun je zelf bepalen hoe duur je uitkomt, want dit is helemaal afhankelijk van het aantal belminuten of MB’s die je kiest. Mocht jij dus nog een goede telefoon hebben die nog wel een jaartje of langer mee kan, dan is een sim-only misschien wel wat voor jou!

2. Maandelijks opzegbaar

Een ander voordeel van een sim-only is dat je vaak de optie hebt om te kiezen voor een abonnement dat maandelijks opzegbaar is. Dit geeft je de vrijheid om te kiezen voor hoe lang jij je abonnement wil behouden en wanneer je bijvoorbeeld wil overstappen naar een ander abonnement. Hierdoor blijf je lekker flexibel en voorkom je bijvoorbeeld hoge kosten wanneer je binnen een contractperiode wil overstappen naar een andere provider, omdat de contractperiode maar 1 maand is.

3. Je kunt je oude telefoon houden

Sim-only-abonnementen zijn ideaal voor degenen die een toestel hebben wat nog prima functioneert en wat nog niet per se toe is aan vervanging. Vaak voelen mensen een soort verplichting om na twee jaar als hun telefoonabonnement is afgelopen, meteen een nieuw abonnement af te sluiten met een toestel. Maar met een sim only is dit helemaal niet nodig! Zo bespaar je kosten en kun je het aanschaffen van een nieuw toestel nog even uitstellen.

4. Goed voor het milieu!

Door te kiezen voor een sim-only-abonnement bespaar je niet alleen geld, maar ben je ook nog een beetje milieubewust bezig. Je kent het vast wel, je koopt een nieuw toestel en het oude belandt ergens in een kast waar hij vervolgens niet meer uitkomt. Door je oude toestel nog even te blijven gebruiken, draag je bij aan een beter milieu omdat je op deze manier minder telefoons verbruikt door de jaren heen en er zo minder schadelijke grondstoffen in het milieu terechtkomen.

5. Geen BKR-registratie

Sinds enkele jaren is het zo dat je bij het afsluiten van een abonnement met een toestel boven de €250 BKR geregistreerd wordt. Dit kan vervelend zijn op het moment dat je bijvoorbeeld van plan bent een huis te gaan kopen, omdat je door deze registratie vaak minder hypotheek kunt krijgen. Bij een sim-only zul je hier geen last van hebben, omdat je bij dit abonnement geen toestelkosten hebt en dus ook niet boven die grens van €250 uit kunt komen. Dat is wel zo fijn!

Conclusie

Zoals wel te lezen is in dit artikel zitten er echt wel een hoop voordelen aan het afsluiten van een sim-only-abonnement, omdat het kosten bespaart, flexibel is en het bij kan dragen aan een beter milieu. Het is dus zeker een goed idee om even deze voordelen op een rij te zetten voordat je besluit om een abonnement met toestel af te sluiten waar je weer voor langere tijd aan vast zit en wat bovendien een stuk meer kosten met zich meebrengt.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.