weerspiegeling smartphone

Hoe krijg je een telefoonabonnement zonder BKR registratie?

Waar je eerst gewoon kon afsluiten wat je wilde, krijg je bij telefoonabonnementen nu te maken met BKR registraties. In dit artikel lees je meer over wat het is, of het erg is en het belangrijkste: hoe je een abonnement zonder BKR registreert.

Sinds 1 mei 2017 krijg je een BKR registratie als je een mobiel telefoonabonnement afsluit waarbij je moet bijbetalen voor de telefoon. Dit geldt alleen als het bedrag van de afbetaling boven de 250 euro ligt en maandelijks in termijnen afbetaald gaat worden. Dan is er namelijk sprake van een krediet.

Is dat erg, zo’n BKR registratie?

Nee, gelukkig is dat niet erg. Het gaat hier namelijk om een positieve registratie, wat puur en alleen betekent dat je een lening hebt. Als je bij je bank de mogelijkheid hebt om rood te staan of een creditcard hebt, dan heb je ook al een positieve BKR registratie te pakken. Dat komt er dus op neer dat de helft van Nederland al zo’n registratie heeft.

Misschien was het je al opgevallen dat tegenwoordig op telefoonabonnementen sites de tekst “Let op: geld lenen kost geld” langskomt. Deze zin is nu verplicht voor sites die abonnementen verkopen en heeft als doel om consumenten bewust te maken van de gevolgen van een krediet.

Hoe voorkom je een abonnement zonder BKR registratie?

Wil je alsnog liever geen BKR registratie, dan is de makkelijkste manier om je telefoon zelf los te kopen en daarbij ook een los telefoonabonnement af te sluiten.

Als je wel een abonnement inclusief telefoon wil kopen, dan is het slim om het toestel in een keer af te betalen. Niet iedereen heeft daar genoeg geld voor. Daarom hebben sommige providers de oplossing om het bedrag boven de 250 euro direct te betalen en de 250 euro die overblijft in termijnen te betalen. Zo krijg je niet te maken met een krediet. De grens om onder de BKR registratie uit te komen ligt namelijk op twintig euro per maand bij een éénjarig abonnement en op tien euro per maand bij een tweejarig abonnement.

Let wel op: dit is niet bij iedere provider mogelijk, dus als je dit wil zoek dan van tevoren goed uit of het mogelijk is.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met goedkoopste-telefoonabonnementen.nl.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.