Sennheiser oordopjes

3 tips voor als je oordopjes geen contact maken

Oordopjes zijn heel handig, maar soms willen ze even niet doen wat je wil. Zal je net zien dat je geen connectie krijgt wanneer je net anderhalf uur in een trein vol hooligans moet zitten. Help! Geen zorgen, we geven je 3 tips om toch contact te leggen tussen je oordopjes en je telefoon.

  1. In en uit de case

Als je oordopjes normaal gewoon contact hebben met je telefoon, dan kun je eens overwegen ze in en uit de case te halen. Of als je maar één oordopje in hebt, ze even allebei in te doen. Vraag me niet hoe, maar vaak krijgen ze dan toch wel contact. Het is een beetje een ‘restart je computer’-verhaal, maar bij mij werkt dit 9 van 10 keer (en ik gebruik veel te veel verschillende oordopjes).

  1. Geduld hebben

Het is een beetje suf, maar het komt soms bij mijn Samsung Galaxy S23 Ultra voor dat ik iets afspeel op Spotify, hij zegt dat ik dat op mijn oordopjes luister, maar er op de oordopjes niets te horen is. Heel irritant, maar soms hebben de oordopjes even tijd nodig om te beseffen waar ze ook alweer voor gemaakt zijn. Soms helpt het om even geduld te hebben, dan komt de muziek vanzelf.

  1. Je telefoon herstarten

Ja, daar is het dan toch, de tip om je telefoon te herstarten. Want heb je bij punt 2 engelengeduld opgebracht maar luister je nog steeds naar halve spreekkoren die je liever bespaard waren gebleven, dan kun je er ook voor kiezen om je telefoon te herstarten. Vaak merk je dan ook dat de oordopjes bij het opstarten meteen weer contact maken en dat de muziek gewoon weer te horen is. 

Soms is er echt niks anders aan te doen, dan je oordopjes helemaal opnieuw te koppelen. Vaak zit er op de case van je oordopjes een bijna onzichtbare knop waar je even op moet drukken om weer in de paarstand te gaan. Op die manier kun je weer met een schone lei beginnen en je oordopjes via de Bluetooth-instellingen van je telefoon weer contact laten leggen. Check tot slot ook altijd of je de app van je oordopjes hebt geïnstalleerd, want dat kan ook wel eens helpen om net dat laatste duwtje in de richting van verbinding te geven. En zorg ervoor dat je die app -net als je andere apps trouwens- altijd up-to-date houdt. Succes!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.