3 robots die werkelijk fantastisch zijn

De een is nog niet helemaal overtuigd dat robots veilig zijn, de ander kan niet wachten tot er een butler-achtige huisrobot beschikbaar is. Hartstikke leuk zo’n Roomba, of een AI-chatbot, maar we willen natuurlijk eigenlijk een robot die het hele huishouden doet. Niet omdat we vrouwen zijn natuurlijk, maar omdat het huishouden typisch iets is waar robots perfect voor zouden zijn. Maar ook voor andere klussen dan het huishouden zijn robots heel geschikt, we noemen drie robots die we enorm bewonderen.

Nanobots

We gaan niet meteen voor de schoonmaakrobot van de Jetsons (spoiler alert: die bestaat ook niet echt), maar wat dacht je van Nanobots? Deze minuscule robots worden in mensen geïnjecteerd met het doel om bepaalde medicatie heel specifiek op een plek te krijgen. Je hoort het goed: in plaats van een pil die je slikt en die eigenlijk je hele lijf doorgaat, kun je dan gewoon heel specifiek op de plek van de problematiek de medicatie toedienen en het dus heel lokaal oplossen. Dat is een stuk effectiever.

Atlas

Boston Dynamics heeft een flink arsenaal aan robots ontwikkeld, waarvan de hond-achtige Spot waarschijnlijk het meest bekend is. Atlas mag echter ook niet worden vergeten. Deze robot is een parcours-robot, maar behalve free running is het een robot die ook echt kan worden ingezet om bijvoorbeeld mensen te redden die op een gevaarlijke plek vastzitten. En, we hopen, ook katten uit bomen. Atlas lijkt er wel voor geschikt om in bomen te klimmen, als hij een beetje wordt aangepast. Wij zijn voor.

Yak

Een yak is een dier dat onder andere in China wordt gebruikt om ballast te dragen. Je neemt je yak mee naar de markt en hij draagt vervolgens je spullen voor je. Er is nu door China een robot-yak ontwikkeld die zo sterk is als twee yaks bij elkaar. We zien ook een belangrijke rol voor deze yak in bijvoorbeeld Afrika, waar mensen soms heel ver moeten lopen om naar een waterput of een apotheek te gaan. De yak kan dat hopelijk gewoon voor ze doen, of op zijn minst zorgen dat er heel veel water wordt gedragen, zodat die volgende tocht naar de waterput kan worden uitgesteld.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.