Dit zijn 5 fantastische robots van Boston Dynamics

Dit zijn 5 fantastische robots van Boston Dynamics

Boston Dynamics is een Amerikaans bedrijf gespecialiseerd in engineering en robotica. Op zich niet heel uniek, zou je denken. Toch zijn ze onwijs populair en dat heeft alles te maken met hun Youtube-kanaal, waarop ze hun wins en fails van de gebouwde robots delen. 🤖 En dat levert hilarische én (stiekem ook wel) beangstigde beelden op. De robots opereren alsof ze ‘echt’ zijn en zo’n brok metaal, dat weegt nog wel wat. Kijk je mee naar de top 5 fantastische robots van Boston Dynamics?

Atlas

Atlas is by far de bekendste robot van Boston Dynamics. De meest populaire video heeft bijna 35 miljoen(!) views. Je ziet Atlas lopen in de sneeuw, zware dozen optillen en je ziet hoe hij z’n balans houdt als de wetenschapper ‘m om probeert te duwen.

SpotMini

SpotMini – de toekomstige kantoorhond? In 2016 publiceerde Boston Dynamics een video van SpotMini. Een robot die onwijs lijkt op een hond. De robot loopt op vier poten, gebruikt een grijper om iets te pakken (okay, dat is niet-zo-hond-achtig) en geeft z’n baasje een biertje. Who’s a good boy now?

WildCat

De WildCat is ook een robot op vier poten (gek trouwens, dat we het al hebben over poten terwijl het eigenlijk metaal is) en in deze video – ook bijna dertig miljoen keer bekeken, trouwens – galoppeert-ie over het terrein. Deze is wel wat groter dan de SpotMini, dus de bewegingen ogen wat lomper. Still cute, though. WildCat is een stukje sneller. En WildCat is in slow-mo te bewonderen. Magisch he, hoe zo’n blik soepel de bocht doorgaat?

Cheetah Robot

De Cheetah Robot is EEN HEEL STUK SNELLER dan de WildCat. De video laat zien hoe ‘ie – op een lopende band, dat wel – 45.5 km per uur rent. Da’s (in de upload-periode van de video, 2012) net wat sneller dan Usain Bolt. Holy moly! Die Cheetah Robot, die wil je niet achter je aan hebben hoor.

Handle

Handle is in dit rijtje van Boston Dynamics robots niet een súperpopulaire robot. En da’s jammer, want deze video laat zien dat het echt een heel gaaf ding is. Handle draait pirouettes als een baas, heeft volledige controle over ‘zijn lichaam’ en springt moeilijk hoog.

Hilarische Boston Dynamics robot fails

En ja, dit is toch wel favoriet hoor. De fails van de Boston Dynamics. Alle robots worden door en door getest. En wij hebben geluk, want de tests worden gefilmd en een compilatie ‘Every time Boston Dynamics has abused a robot’ vind je op YouTube. Van deze fails word je blij! No robots were harmed during these tests, maar aiii… soms ‘voel’ je het wel even hoor.

MobileMobile

Wat is jouw favoriete Boston Dynamics robot? Let us know in the comments!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.