Zweven of vliegen boven het water? Waveshark Experience day 2022

Vorig jaar mocht TechGirl Ilse naar de WaveShark Experience day. Dit jaar wilde WaveShark graag hun nieuwe productversies laten zien, dus mocht TechGirl Ilse wederom plonsen in Amsterdam! Benieuwd naar de nieuwe versie van de Foil en het JetBoard? Lees dan snel verder!

Bij de productpresentatie viel al meteen op dat ze mooie verbeteringen hadden toegepast bij de Foil en het JetBoard van vorig jaar. Zo hebben ze goed naar de gebruikers en testers geluisterd en zo veel mogelijk van de feedback doorgevoerd. Na de productpresentatie mochten we meteen het water op om te testen of de producten ook daadwerkelijk verbeterd waren!

Foil 2 Explorer

Net zoals de vorige Foils, zijn er twee versies. De Foil 2 Explorer is de meest stabiele en de Foil 2 Sport, welke minder stabiel is, maar scherpere bochten kan maken. Als eerste testte ik de nieuwe Foil 2 Explorer. In tegenstelling tot vorig jaar had ik meteen een goede start en kon ik meteen op de Foil gaan staan. Na een aantal meters kwam ik zelfs al boven het water uit!! Het was goed te merken dat de nieuwe Foil 2 een stuk stabieler is dan de oude. Hierdoor is deze veel leuker om te gebruiken voor beginners. Waardoor is deze stabieler, zul je meteen denken? Nou, dat wist het team van WaveShark mij meteen uit te leggen. Waar de “wing” van de Foil vorig jaar nog van carbon was gemaakt, is deze bij de Foil 2 van aluminium gemaakt. Hierdoor kunnen ze de vorm van de “wing” beter maken, waardoor je eenvoudiger boven het water uitkomt en deze stabieler is.

Qua maximale snelheid is er (gelukkig) niks veranderd. Ook de Foil 2 Explorer kan namelijk maximaal 45 km/h, wat al enorm hard is! Deze snelheid heb ik overigens nooit gehaald, haha ;-). Daarnaast kun je ook nog steeds 3 uur lang foilen. Zo kun je dus lekker lang over het water heen cruisen en dankzij de afstandsbediening kun je nog steeds je eigen tempo bepalen. Ook hebben ze na de feedback van vorig jaar een drijfbaar polsbandje toegevoegd, zodat de afstandsbediening niet per ongeluk kan zinken.

Foil 2 Sport

Na de Foil 2 Explorer mocht ik ook de Foil 2 Sport testen. Deze is speciaal bedoeld voor de meer ervaren foilers. Deze foil is minder stabiel dan de Explorer. Echter is de Sport wel uitdagender, aangezien deze nóg sneller kan (50 km/h), scherpere bochten kan maken én de versnelling een stuk sneller is. Alleen al het opstaan is een stuk moeilijker, maar het boven water blijven zweven is nóg moeilijker. Een leuke uitdaging dus als je al vaker op een foil gestaan hebt! Voor beginners zou ik de Foil 2 Explorer aanraden, gezien deze een stuk stabieler is en je dus meer progressie kunt maken in een korte tijd.

MobileMobile

De laadtijd van de accu’s is helaas wel nog steeds erg lang. Echter denk ik dat als je de foil in je eentje gebruikt het ook wel verstandig is om een break te nemen na 3 uur foilen met de Foil 2 Explorer of 2 uur met de Foil 2 Sport. Als je de foil met meerdere mensen gebruikt, kan ik wél goed begrijpen dat de laadtijd nog echt een nadeel is. Daarnaast heb ik gemerkt dat het geluid van de motor iets harder is geworden, maar gelukkig is deze nog steeds acceptabel.

JetBoard 2.0

Ook de nieuwe JetBoards mochten we testen. Waar ze eerst maar één JetBoard hadden, hebben ze nu twee JetBoards; JetBoard 2 Explorer en JetBoard 2 Sport. Ik testte de JetBoard 2 Explorer. Deze kan in 5.5 seconden 55 km/h halen en kan 65 minuten gebruikt worden. Waar de Foils nog steeds echt bedoeld zijn om lekker te cruisen, zijn de JetBoards meer bedoeld om te racen. Op de JetBoard 2 Explorer kun je dan ook lekker hard gaan! Én, dankzij de verbeterde batterij, kun je dus langer blijven racen. Daarnaast is de JetBoard 2 Explorer 8.8% smaller dan de vorige versie, waardoor deze een stuk minder log aanvoelt en makkelijker te manoeuvreren is.

Met de JetBoard 2 Sport kun je nog steeds 60 km/h halen binnen 3 seconden en kun je nog steeds 45 minuten lang varen.

WaveShark App

Naast de nieuwe Foils 2 Explorer & Sport en de nieuwe JetBoards 2 Explorer & Sport heeft WaveShark ook een app uitgebracht. Met deze app kun je de afgelegde route en je snelheid bijhouden. Voor mij is dit wel een must die ze ook zeker verder moeten gaan uitwerken. Op deze manier krijgen ook de meest ervaren foilers nóg meer uitdaging.

Al met al was de WaveShark Experience Day weer geslaagd! We hebben in het zonnetje de nieuwe producten goed kunnen testen en hebben mogen zien dat de feedback van de gebruikers meegenomen is in de verbetering van hun producten. Daarbij is de nieuwe Foil 2 Explorer écht geschikt voor beginners en is het super leuk om dit ook eens te proberen. Wil jij ook eens die vette Foils en JetBoards uitproberen? Dat kan bij de testevent locatie van Amsterdam Watersports.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.