maaltijd bezorgen

Zou jij je maaltijd laten bezorgen met een drone?

Zeg eens eerlijk, wat vind je belangrijker: de smaak van jouw bezorgmaaltijd of de snelheid waarmee het geleverd wordt? Natuurlijk is jouw antwoord: “Ik wil een lekker avondmaal dat snel geleverd is”, maar dat is niet kiezen, hè?! Beide opties kunnen hand in hand met elkaar gaan, alhoewel tech-minded Nederland het één net even wat belangrijker vindt dan het andere…

Deliveroo deed onderzoek* onder Nederlanders over hun houding en verwachtingen over voeding en maaltijdbezorging in de toekomst. Smaak en kwaliteit blijft het belangrijkste onder de helft van de tech-minded Nederlanders. En ook duurzaamheid wordt als belangrijk ervaren. Zo’n tien procent van respondenten geeft aan (zeer) positief te zijn over het bestellen van maaltijden via chatbots, spraakgestuurde apps, slimme speakers of wearables. Eén op de twintig heeft zelfs al wel eens een maaltijd besteld met behulp van slimme speakers. 

Bezorging per drone?

Hoe de bezorger de maaltijd komt brengen, is een minder belangrijk aspect aan maaltijdbezorging dan de smaak of kwaliteit. Maaltijdbezorging per fiets heeft de voorkeur voor 42 procent van de respondenten. Een bijna even grote groep respondenten (39%) acht het waarschijnlijk dat bezorgmaaltijden in de toekomst met drones worden geleverd. Twee op de vijf ondervraagden is bovendien positief over het biometrische betalen van bezorgmaaltijden; zoals met een vingerafdruk of een irisscan. Eerst zien dan geloven, natuurlijk, maar het klinkt wel cool, toch?

*Over het onderzoek: in opdracht van Deliveroo deed onderzoeksbureau Team Vier onderzoek onder tech-minded Nederlanders van 18 jaar en ouder. Dit zijn mensen die hebben aangegeven het belangrijk te vinden om op de hoogte te zijn van technologische thema’s en onderwerpen die op dit moment spelen. Het onderzoek is uitgevoerd is de periode 20 tot 27 februari 2020. In totaal hebben 304 tech-minded respondenten deelgenomen. 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.