Vrouw steekt haar handen in de lucht uit blijdschap

Zo weet je dat jouw video op de TikTok For You page is gekomen

TikTokken is geweldig. Of je nu je eerste video’s uploadt of al een jaar lang een fanbase hebt weten op te bouwen van tienduizenden volgers: er is altijd een kans dat je video op de For You-pagina terechtkomt. Wat die For You-pagina inhoudt, hoe je erop komt en hoe je weet dat je erop bent gekomen, dat leggen we je hier uit.

Open je TikTok, dan hoef je niet ver te zoeken naar de For You page. Je ziet vrijwel met een de For You-pagina als je de app opent. Hier doet de app je suggesties op basis van wat je doorgaans liket en kijkt. Klinkt vriendelijk, en dat is het ook. Het is echter meer dan dat: die For You page is een soort heilige graal. Nog liever dan een extra volger hier en daar, wil een influencer op die pagina komen te staan.

Nooit op je eigen For You page

Het is dan ook een grote uitdaging om te zorgen dat je daar terechtkomt en niemand heeft daar een soort ideaal recept voor. Toch zijn er wel een aantal voor de hand liggende dingen die je kunt proberen om jezelf toch op die For You-pagina te krijgen. Zorg dat je meedoet aan relevante challenges, gebruik viral gaande muziek in je video en maak de video van hoge kwaliteit.

MobileMobile

Juist omdat die For You-pagina persoonlijk is, zal je je eigen video er niet op terugzien. Het is immers niet zo logisch dat je je eigen content terugziet op een pagina die voor jou is gemaakt. Je kunt dus zelf niet echt zien hoe of wanneer je op die pagina bij anderen staat. Er zijn wel een aantal dingen die een tipje van de sluier oplichten: soms zie je bijvoorbeeld dat je ineens een stuk meer volgers of likes hebt. Een wat minder subtiel tipje van de sluier is als iemand ‘FYP’ in de reacties tikt.

Hashtag for you page

Je ziet het ook vaak als hashtag voorbijkomen bij videos: #FYP, #foryou of #foryoupage. Hoewel het niet is bewezen dat het helpt of iets uitmaakt voor je video om die hashtags toe te voegen, is het wel handig als mensen het achterlaten onder je video. Het betekent namelijk simpelweg dat iemand je video heeft gevonden omdat je op zijn of haar For You-pagina voorbij kwam. Eigenlijk is dat, plus een hevige stijging in likes en volgers, iets waardoor je kunt ontdekken dat je video op de For You-pagina staat. 

Hoe je erop komt, dat is dus net zo vaag als erachter komen of je erop staat. Toch kun je je sowieso beter concentreren op jezelf. Maak video’s die bij je passen en waar je blij van wordt. Dat blijkt uiteindelijk het allerbeste recept voor TikTok: eigenheid, creativiteit en een beetje liefde.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Cookies op TechGirl.nl

Mogen wij cookies plaatsen?

Privacy beleid | Sluiten