online studieadviseur

Zo vind jij een online studieadviseur die bij je past

Veel mensen vinden dat jongeren veel te vroeg moeten bepalen welke studierichting ze kiezen. Als jij ook zo iemand bent, dan kan het zijn dat je dan maar kiest voor iets algemeners, zoals marketing, economie of communicatie. Dat is eigenlijk zonde, want je kunt er waarschijnlijk door eens goed met iemand te praten erachter komen wat je echt wil. Ja, ik heb het over een studieadviseur.

Nu bieden de meeste studies een studieadviseur aan, maar die kijken vaak binnen de lijntjes van wat er in dat opleidingsinstituut mogelijk is. Soms is dat wat beperkt. Je kunt bijvoorbeeld online kijken. Dan bedoel ik geen studiekeuzetest, want het is meestal in die tests al heel snel duidelijk waar de test op aanstuurt. Er zijn online studieadviseurs die met je in gesprek kunnen gaan over wat er mogelijk bij je past.

Studieadviseur

Vaak moet je hier in eerste instantie een studiekeuzetest doen, maar laat je hier niet te veel door leiden. Het gaat er uiteindelijk om dat je studieadviseur enigszins een idee heeft van wat je absoluut wel of absoluut niet wil. Je moet een schrijver als ik echt niets laten doen met wiskunde. Je kunt samen een hele lijst afgaan om dat alvast uit te destilleren, maar zo’n test zorgt dat dat alvast is geweest en je niet je dure tijd met de adviseur hieraan hoeft te spenderen.

Jongenstudie en studiekeuzemaken.nl zijn voorbeelden van bedrijven die zonder oordelen een gesprek met iemand aangaan die zoekende is. Tegelijkertijd moet je je realiseren dat jij het werk doet. Net als bij een psycholoog wordt er verwacht dat jij vertelt en dat jij gaandeweg zelf tot een keuze komt. De adviseurs zijn er, zoals het woord al impliceert, alleen om te adviseren en je een richting op te sturen die het beste bij je lijkt te passen.

Praat met mensen uit het veld

Het is voor jezelf heel fijn om niet alleen te denken aan de studie die bij je past, maar ook het beroep dat daarbij komt kijken. Soms kan een studie bestaan uit een heleboel interessante vakken, maar blijkt het in het beroep zelf vooral op een specifiek gedeelte uit te komen dat je misschien helemaal niet zo tof vindt. Praat dus ook met mensen die het beroep al beoefenen, zodat je goed weet waar je aan begint. Studeren is leuk, maar het moet je wel motiveren om ook echt alles te leren over een beroep waar je echt passie voor hebt.

Zoek je naar een online studieadviseur, check dan goed de websites van deze mensen. Mocht je toch niet helemaal een klik hebben, vraag dan aan die studieadviseur of hij of zij nog iemand anders kent die je kan helpen. Vaak hebben zij een groot netwerk en zullen ze je graag helpen. Het gaat uiteindelijk om jou.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.