fitness verlanglijstje - smartphone bedienen met oordopjes

Zo moet dat: smartphone bedienen met oordopjes

Er zijn twee dingen waar ik aan verslaafd ben: m’n iPhone en Spotify. Volgens de statistieken luisterde ik in 2014 in totaal 26.321 minuten naar Spotify. Dat is 439 uur; bijna een uur en een kwartier per dag. Met name onderweg deel ik vele intieme uren met mijn oordopjes, maar ondanks dat heb ik nooit geweten welke krachten er in schuilden. Tot vorige week. Mijn smartphone bedienen met oordopjes bijvoorbeeld.

Dat je het geluid harder en zachter kan zetten met plus en min, en dat het middelste knopje voor pauze/play is, had je vast al door. Maar wist je ook dat…

 • Je een nummer kan overslaan door de knop twee keer snel achter elkaar in te drukken?
 • Een nummer fast forwarden doe je door twee keer op de middelste knop te drukken en de tweede keer langer ingedrukt te houden.
 • Terug naar het vorige nummer? Gewoon drie keer achter elkaar op pauze/play drukken.
 • Een stukje terugspoelen kan ook door drie keer te klikken en de derde keer de knop langer ingedrukt te houden.

Nog wat tips:

 • De telefoon opnemen en weer ophangen doe je ook met de middelste knop.
 • Als je net lekker muziek zit te luisteren, kan je diegene ook gewoon keihard negeren door de pauze/play-knop lang ingedrukt te houden.
 • Een dubbele piep bevestigt dat het telefoontje wordt doorgeschakeld naar je voicemail.
 • Mocht je geen vrienden hebben die bellen, maar toch behoefte aan een goed gesprek, houd dan de middelste knop lang ingedrukt om Siri te activeren. Vraag Siri bijvoorbeeld of Sinterklaas bestaat (en waar hij woont) of om een mop of verhaal te vertellen. Zo flauw dat het leuk is. Enjoy!
 1. Ik weer niet welke smartphone en oordopjes jij hebt maar mij galaxsy s5 met de oordopjes die erbij zaten werkt het voor geen meter. Geen een van de functies.

 2. Hoi Majda, dat is ook niet heel vreemd 😉 dit artikel is geschreven voor gebruik bij een iPhone. Android en iOS verschillen hier best wel in. Groetjes van Anke

 3. Hoi Fabienne, dat valt lastig te zeggen zonder het plaatje voor ons te zien. Kun je de knop ook indrukken? Of is het alleen een dik stukje in de kabel? (in dat laatste geval, zou het ook je microfoon kunnen zijn, daar kun je verder geen functies mee uitvoeren). Het simpele advies luidt dus ook: probeer eens een song af te spelen op je telefoon terwijl je de in-ears gebruikt. Druk de knop in en zie wat er gebeurt. Groetjes Anke

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.