Zo kom je over je break-up heen

Wat de reden ook is, een break-up is voor niemand makkelijk. Misschien is je ex vreemdgegaan of maakt hij of zij jou simpelweg gewoon niet gelukkig. Chick flicks wegkijken voor de buis met liters ijs en een fles wijn is een optie. Het zal de pijn tijdelijk verzachten, maar uiteindelijk zal je toch verder moeten gaan en de breuk een plekje moeten geven. Om je hierbij een steuntje in de rug te geven, kun je tegenwoordig gebruikenmaken van apps of speciale websites.

Mend

Mend is een website die emotionele steun biedt aan mensen die door een break-up gaan. Deze emotionele steun wordt aangeboden door middel van informatieve content. Als je jezelf beter leert kennen en je beter begrijpt wat er wat er door je heen gaat tijdens een break-up, dan wordt het ook makkelijker. Het begrijpen van het proces en hier in meegaan maken het ook makkelijker. Daarnaast biedt de website ook persoonlijke verhalen van andere ‘Menders’. Hierin vertellen mensen hoe zij over hun ex heen zijn gekomen “#howimend”.

Break-up Boss

Als je er echt klaar mee bent en er aan wilt werken om over je ex heen te komen, dan zal de app Break-up Boss je zeker helpen. Deze app begeleidt je stap voor stap door het proces heen. De app biedt verschillende mogelijkheden en hulpmiddelen. Zo kunnen gebruikers neppe sms’jes sturen naar hun ex (mocht je nog boos zijn of iets kwijt willen) ‘sos’ smsjes ontvangen (op het moment dat je even een korte maar krachtige quote nodig hebt) en kan je dagelijks een peptalk ontvangen. De maker van de app, Zoë Foster Blake, vertelde het volgende toen ze de app ontwikkelde: “Waarom zou een break-up de baas zijn over jouw leven, je stemming, je persoonlijkheid, sociale leven, slapen en drankgebruik? Het wordt tijd dat je de controle over je eigen leven terugneemt. Je moet de baas zijn over je eigen break-up. Maak er het beste van voor jezelf. Hopelijk lukt dat met de app Break-Up Boss.’’

Iedereen is anders en gaat op zijn of haar eigen manier om met een break-up. Zolang het voor jou maar werkt. Als het internet of je telefoon het makkelijker kan maken, dan zal ik dat zeker proberen. Of het echt helpt of niet, niet geschoten is altijd mis. Als het mij wel helpt dan is dat natuurlijk mooi meegenomen! Hoe ga jij om met een break-up? Deel je tips met ons!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.