Het Oktoberfest is weer in volle gang, waar de in lederhosen gedoste bezoekers waarschijnlijk de een na de andere pul bier naar binnen gieten en tegelijkertijd onbedoeld de ‘wie sodemietert het eerst zijn tong in een willekeurige mond’-strijd met elkaar aangaan. Een mooie gelegenheid om bij TechGirl eens stil te staan bij het vloeibare goud. Want dat is het! 

Micro brouwen wint terrein

Volgens een Jellinek onderzoek uit 2015 drinken we gemiddeld 64 liter biertjes per jaar. Speciaalbiertjes drinken en brouwen lijkt steeds populairder te worden. Micro brouwen gebeurt steeds vaker en dat is de Ierse bedenkers van de BrewBot niet ontgaan. Ze bedachten het roestvrijstalen apparaat als antwoord op het beperkte bierassortiment in de lokale pubs, want ‘die zitten vast aan leveranciers’, stellen ze in de Britse krant The Guardian. Met de BrewBot speel je met ingrediënten om je perfecte bier te creëren. Daar waar het gistingsproces normaal twee tot vier weken duurt, doet de Brewbot er vier tot zes uur over.

Groot en prijzig

Het is een gadget van formaat; je hebt wel een klein kamertje nodig om het te stallen. De BrewBot produceert 30 liter bier per keer. Dit duurt zo’n twee tot vier weken. Via de bijbehorende app brengen ze het brouwproces in kaart. Het pakket bevat behalve de BrewBot ook ingrediënten voor je eerste brouwsel, Wifi, een brouwerskit, schoonmaak-kit, digitale weegschalen en de app. Het apparaat kost, hou je vast, 6900 euro. Mits je zelf een kleine horecaonderneming wil starten, niet echt te betalen dus.

Alternatieven

Voordat je je verdriet wegdrinkt omdat blijkt dat je saldo net niet toereikend genoeg is, heeft de Hema alvast een alternatief met een geheel genderneutraal bierbrouwpakket van 40 euro. Een stukje betaalbaarder. Verder zijn er via de App Store genoeg bierbrouw-gerelateerde apps te vinden om je skills te ontwikkelen. Als je daar ook geen zin in hebt, download je lekker een app waar de dichtstbijzijnde kroeg voor je gezocht wordt. Lijkt het je het toch allemaal wat te masculien? Bekijk dan even de site van Gebrouwen door Vrouwen. De zussen brouwen biertjes met frisse en zoete tonen! Proost!

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.