WTF? Meer singles zoeken liefde tijdens corona-pandemie

Liefde valt niet te stoppen, zo bewijzen de statistieken maar weer eens. Waar je zou denken dat corona een stop zou betekenen voor daten, is het tegenovergestelde waar. In tijden van zelfisolatie en lockdowns, schiet het gebruik van dating app The Inner Circle door het dak.

David Vermeulen, CEO en oprichter van The Inner Circle“We zien een grote piek in activiteit op de app. Het aantal matches is gestegen met 99% en een toename van 116% in het aantal berichten dat verstuurd wordt laat zien dat singles juist nu meer open staat voor gesprekken en verbinding. We hebben eerder gezien dat de app meer gebruikt wordt wanneer singles vaker thuis zitten – zo is de winter, met januari in het bijzonder, populairder dan bijvoorbeeld de zomer – maar de cijfers nu zijn de hoogste die we ooit hebben gezien. Gemiddeld ligt de activiteit op de app 25% hoger dan ‘Dating Sunday’: de dag waar normaal gesproken de meeste members online zijn.”

Ook sociaal isolement stopt singles niet om te daten: online daten wordt de trend. Sinds begin maart, stellen members 50% meer voor om te bellen, Skypen of Zoom’en met hun matches.

Quarantaine, Netflix en … toiletpapier

Waar het aantal berichten en gesprekken nu piekt, is het geen wonder dat veel gesprekken over het coronavirus gaat. Waar dit normaal gesproken een term is die je – als je verstandig bent – juist ontwijkt als je met een potentiële match praat, is de laatste week ‘toiletpapier’ maar liefst 400 keer genoemd in gesprekken op de app. Daarnaast wordt sinds begin maart acht keer zo vaak het woord ‘quarantaine’ genoemd. En ook het versturen van het woord ‘Netflix’ steeg met 70%, want hoe vermaakt een groot deel van de singles zich in tijden van isolement? Juist. 

David: “Waar singles elkaar ‘in het echt’ ontmoeten nog even vooruit zullen schuiven tot dit weer veilig is, verwachten we een toenemende trend in singles die gaan daten via de telefoon of Skype. Ik denk dat we geluk hebben dat we in een tijd leven waar online platformen het mogelijk maken om toch samen te komen in tijden van isolatie. Het Inner Circle team vindt het in ieder geval leuk om te zien dat het virus singles niet tegenhoudt om toch een connectie op te bouwen.”

6 tips om te daten tijdens Corona

Single en ready to (online) mingle? Dating expert, Charly Lester, geeft haar top vijf tips om te kunnen blijven daten tijdens het virus:

  1. Speel virtuele games: Er zijn genoeg apps die je kunt downloaden om met matches te spelen; Scrabble, Pictionary of Connect4, om er maar een paar te noemen. Het spelen van games is een goede manier om elkaar te leren, vooral wanneer het competitief wordt. En daarnaast een goed excuus om een beetje extra te flirten. 
  2. Corona & Chill: Kies een tv-programma of film om samen te kijken en laat je humor zien in je reacties op scenes of meningen die hierin gedeeld worden – dit kan leiden tot een debat, connectie of – if you’re lucky – een relatie.
  3. Al bellend daten: Pak een glas wijn of thee en organiseer een bel- of Skype date om elkaar beter te leren kennen. Idee voor een tweede date? Kook samen en beeld je in dat je samen uiteten bent.
  4. Speel truth or dare, zonder de dares: Bouw de spanning extra op en leer elkaar beter kennen door bijvoorbeeld 21 vragen te stellen.
  5. Maak een playlist: zet beiden jouw favoriete liedjes in een lijst en deel die met elkaar. Van rap tot klassiek of zelfs Disney soundtracks, je muziekkeuze kunnen veel vertellen over jou als persoon én kunnen je direct als aanleiding gebruiken voor een gesprek.
  6. Sketch your match: probeer je match na te tekenen – de slappe lach gegarandeerd. Of toch een verborgen talent ontdekken?

Please, stay safe. BLIJF THUIS. Er is geen betere tijd geweest dan nu, om online te daten.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.