alibaba of aliexpress

Wordt bieden op producten het nieuwe online shoppen?

Online veilingwebsites zijn niet nieuw. Neem bijvoorbeeld vakantieveilingen.nl, dat al een behoorlijke tijd bestaat. Toch was ik behoorlijk verbaasd toen ik deze week een veilingwebsite tegenkwam. Misschien omdat ze geen ‘ervaringen’ veilen, maar musthaves, zoals een gewone webshop. Daarom introduceer ik de veilingwebshop.

Musthaves veilingwebshop

Op de website die ik tegen kwam (Fabilola.com), worden producten als telefoonhoesjes, oorbellen en tassen aangeboden in een veiling. Daarbij staat wel een adviesprijs, maar de veiling start vanaf 1 euro. Als je een account hebt, kan je heel makkelijk zelf meebieden en de verborgen kosten zoals verzendkosten staan ook vermeld. Geen verrassingen dus. En doordat de adviesprijs vermeld staat, kan je ook goed in de gaten houden of de biedingen daar niet bovenuit gaan. Dan zou je dus te veel betalen.

Ik vind bieden altijd ontzettend leuk. Als ik eenmaal op een veilingsite iets heb gezien wat ik wil hebben, blijf ik in de gaten houden of ik het voor een (veel) lagere prijs kan scoren. Daarom ben ik ook blij dat ik bovenstaande veilingwebshop tegen ben gekomen. Eerlijk gezegd had ik er ook nog nooit over nagedacht dat gewone producten ook op zo’n manier verkocht kunnen worden.

Hoe kunnen de producten goedkoper zijn?

Doordat je kan bieden in plaats van iets gewoon te kopen, kan je soms ontzettend veel geluk hebben en een product voor veel minder bemachtigen dan het normaal kost. Ik vroeg me daarom af hoe zo’n webshop de producten zonder vaste prijs kon aanbieden. Zou de kwaliteit dan minder zijn of is het fake spul? Het antwoord daarop kon ik op hun website terugvinden. Daar zeiden ze:

 “Wij werken direct met een partner samen. Doordat wij dit doen, kunnen wij veel producten met hoge kortingen aanbieden. Wij geven duidelijk aan bij iedere veiling wie de verkoper is.”

Duidelijk dus en wat mij betreft ook betrouwbaar. Ik ben benieuwd of we in de toekomst meer webshops zien waar je op producten kan bieden. Als het aan mij ligt, mogen ze komen!

Hoop jij ook op meer veilingwebshops? Of vind je het maar niks? Laat het weten in een reactie!

Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Ook interessant
nissan leaf
Is jouw auto ook kwetsbaar voor hackers?

Cookies op TechGirl.nl

Wij maken gebruik van cookies op TechGirl.nl. Je kunt ze direct toestaan door op 'Accepteren' te klikken. Liever handmatig aangeven wat je wel en niet wilt toestaan? Kies dan voor 'Verander cookie settings'.

Privacy beleid | Sluiten