Willow

Willow is de schattigste robot die we dit jaar zagen

Techbeurzen zijn heel erg leuk: je ziet er bekende mensen, grote merken doen vaak grote aankondigingen en je kunt je verwonderen over stands met 40 verschillende kaasfondue-apparaten. LauraJenny vindt echter één ding nog leuker dan dat, en dat is: robots. Veel robots kennen we al, zoals Spot en Pepper. Maar we hebben er nu een gezien die van veel dichterbij komt: de Belgische Willow. En die heeft veel om van te houden, legt TechGirl LauraJenny uit.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: ik vind iets al gauw schattig als het oogjes heeft. Mijn beste vriendin vindt het vreselijk als iets ogen heeft, dus bij mij op de bank zitten met allerlei knuffelbeesten en schilderijen die haar met grote ogen aankijken, dat heeft even wat wennen gekost. Nu kan ik me dat wel voorstellen, maar in het geval van robots voegen ogen wel écht veel meer toe. Pepper zou een engerd zijn zonder ogen.

Willow 

Toen we Willow voor het eerst zagen, een Belgische tuinrobot, vielen dan ook meteen de oogjes op. Ze zijn ontzettend simpel, maar ze maken wel het verschil. Het maakt de robot toch net even iets minder robotisch. Ik zeg trouwens tuinrobot, want Willow van het bedrijf Eeve een grasmaaier noemen, dat is een beetje oneerbiedig: ze kan veel meer. En ze is ook veel meer. Zo is ze grotendeels uit een 3D-printer komen rollen. Letterlijk en figuurlijk: van de behuizing tot haar wielen, het is allemaal ge-3D-print. 

Indrukwekkend, en tof om te zien: zo hoef je niet allerlei Chinese fabrikanten erbij te halen en onderdelen te verschepen, maar kan ze dus gewoon in België worden geproduceerd. Of misschien zelfs bij jouw werk of thuis, als je een 3D-printer in je bezit hebt. Maar goed, deze robot kan dus meer: ze kan grasmaaien, waarbij de afgeknipte grasstukjes weer tussen het gazon verdwijnen, wat goed is voor je gras. Ook kan ze om zich heen kijken. Ze kan daardoor een oogje in het zeil houden in de tuin. En, niet geheel onbelangrijk, zo kan ze ook huisdieren en zelfs egels herkennen. Dat scheelt weer ongelukken.

Belgische robot

Eeve kan bovendien ook in de herfst goed werk verrichten in de tuin, want dan kan ze rondrijden om bladeren te verzamelen. Via een camera onder de ogen van de robot wordt alles gezien. Ze kan zelfs het verschil opmerken tussen verschillende florasoorten: vrij indrukwekkend en handig. Zo kan ze ook specifiek de madeliefjes uit het gras halen. Je kunt Willow ook dingen leren, zoals door dunne steegjes rijden (mede dankzij StarLight beacons bijvoorbeeld). 

Tof apparaat toch? Bewaking, grasmaaien, onkruid wieden en dat alles zonder je dieren dwars te zitten. En: met oogjes, wat Willow een enorm charmante robot maakt.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.