techie tattoo

Wij willen het: een techie tattoo

Laatst waren we al diep onder de indruk van de mogelijkheid om je huid te gebruiken als computerdisplay, maar het wordt beter: de slimme studenten van MIT hebben nu namelijk DuoSkin bedacht. Dit zijn tattoos waarmee je je computer kunt aansturen. Het voordeel van de DuoSkin tattoos is dat ze heel erg mooi zijn vol gouden en zilveren blokjes. Maar hoe zit zo’n techie tattoo in elkaar?

MIT en Microsoft sloegen de handen ineen om deze techie tattoo mogelijk te maken, zo schrijft Complex. En er is dan ook expres voor gezorgd dat het draagbare tattoos zouden zijn, die er ook nog echt mooi uitzien. Dat is goed gelukt, want je ziet veel gouden en zilveren plaktattoos op festivals tegenwoordig. Het voordeel van de DuoSkin is echter dat je er veel meer mee kan dan met zo’n gewoon plakplaatje van de Xenos. Zo kun je er ten eerste een monitor mee aansturen. Je linkt de tattoo aan andere software en zodra je met je vingertop over je tattoo heengaat, dan zie je van alles op het scherm gebeuren.

Techie tattoo

De Duoskin tattoo kan ook zo worden gemaakt dat hij niet invoert, maar juist uitvoert. Dat wil zeggen dat je bijvoorbeeld via een kabeltje een PC aan de tattoo hangt, en ervoor zorgt dat hij van kleur verandert. Best stoer toch? Het is alleen niet bekend of je dan de hele tijd aan dat draadje moet blijven vastzitten, want dat is natuurlijk niet zo lekker draagbaar. De derde toepassing van DuoSkin is verreweg het meest interessant, je kunt er namelijk mee communiceren. Je kunt er bijvoorbeeld QR-codes inzetten, zodat je iemand met zijn telefoon je arm kunt laten scannen om vervolgens snel naar een website te gaan. Grappig toch? Zou tof zijn om in de kroeg te staan en als iemand je nummer vraagt, te zeggen: hier, scan maar!

MobileMobile

Hieronder kun je zien hoe die tattoo in het echt werkt:

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Cookies op TechGirl.nl

Mogen wij cookies plaatsen?

Privacy beleid | Sluiten