Wie beheert jouw Facebook-account als je overlijdt?

Laten we het niet hopen, maar stel dat je binnenkort overlijdt. Wat gebeurt er dan met je account? Vanaf nu kun je aangeven wie beheerder wordt van je Facebook-account als je overlijdt.

Contactpersoon aanwijzen

In de VS bestond het al langer; je wijst iemand aan die na jouw overlijden mag beslissen over jouw Facebook-account. Sinds begin augustus is dit ook mogelijk voor Europese gebruikers. Om dit in te stellen kies je onder instellingen voor beveiliging. Daar kun je maximaal één persoon toevoegen. Deze persoon moet wel zelf een Facebook-account hebben. Als diegene jouw pagina bekijkt krijgt hij/zij een beheer-knop te zien. De beheerder krijgt niet dezelfde rechten als jij; diegene kan berichten plaatsen bovenaan de tijdlijn, de profielfoto wijzigen en vriendschapsverzoeken accepteren.

Herdenkingspagina

Er was altijd al de optie om van te voren aan te geven of je wilt dat jouw pagina permanent verwijderd wordt of als herdenkingspagina gebruikt mag worden. Kies je voor herdenkingspagina dan kunnen alleen vrienden iets op je profiel plaatsen, maar wordt je niet meer getoond in de vriendenlijsten bij anderen. Bovendien komt er naast je naam dan; ‘Ter nagedachtenis aan’ te staan.

Je kunt via het Helpcentrum van Facebook aangeven dat je iemands profiel wilt aanpassen naar een herdenkingspagina.

Instellen dat je account wordt verwijderd wordt als je overlijdt doe je zo;

  1. Klik rechtsboven op Facebook en selecteer Instellingen
  2. Klik in het menu links op Beveiliging
  3. Klik op Contactpersoon voor het afwikkelen van zaken na overlijden
  4. Klik op Ervoor zorgen dat je account permanent wordt verwijderd en volg de instructies op het scherm

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.