Onze minister van Infrastructuur en Milieu, Melanie Schultz, overweegt nu toch een onderzoek naar een verbod op Whatsappen op de fiets, zo schrijft Tweakers. Hoewel ze in eerste instantie aangaf dat zo’n verbod niet mogelijk was, lijkt het erop dat de minister van gedachten is veranderd en toch een onderzoek wil instellen. Een goed idee, want zelfs van liedje wisselen in Tidal op een recht fietspad blijkt een uitdaging. Nu is in de berm belanden niet eens zo’n ramp, maar de andere kant op tegen een fiets, brommer of erger knallen, is natuurlijk levensgevaarlijk.

Je kijkt met de telefoon in de hand niet langer goed om je heen, je hebt maar een hand aan het stuur. Als je een moderne koelkast zoals een Galaxy Note hebt, dan doe je vaak nog extra lang over je telefoon-activiteit ook, omdat het brede scherm het moeilijk maakt de juiste letters of knoppen aan te raken. Het leek Schultz in eerste instantie moeilijk om zo’n telefoon-gebruiken-op-de-fiets-verbod te handhaven, maar de reden dat de minister toch interesse heeft in zo’n onderzoek, is een vader die op de bres springt nadat zijn zoon verongelukte door smartphone-afleiding op de fiets.

In de auto wordt handsfree bellen uiteraard al veel langer gepredikt en ook het Facebooken en Whatsappen in de auto wordt zwart gemaakt, onder andere door reclamespotjes. Hoewel het natuurlijk heel handig is om even snel een berichtje vanaf je telefoon te sturen tijdens het fietsen (bijvoorbeeld dat je wat later komt), is het een goed idee om tenminste een onderzoek in te stellen wat de mogelijkheden zijn op een verbod. Volgende keer in plaats van woorden te tikken, misschien beter even handsfree bellen met je oordopjes in dus.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.