WhatsApp

WhatsApp Live Locatie delen: gebruik jij deze functie al?

WhatsApp heeft sinds oktober 2017 een functie toegevoegd om je locatie live te delen met je vrienden. Maar maak jij hier gebruik van? Maken mensen hier überhaupt gebruik van?

Toen deze nieuwe functie werd toegevoegd dacht ik ‘leuk’, maar wat is de toegevoegde waarde nou van de functie? Deze functie werkt waarschijnlijk net als de functie in Snapchat. Je ziet op een mapwaar al je vrienden zijn en that’s it. De meeste mensen zetten deze functie dan al snel uit. Tijdens het schrijven van mijn scriptie, kwam ik erachter dat de functie in WhatsApp toch anders is dan die van Snapchat (ja, ik heb sowieso een 10 gehaald voor studie-ontwijkend- gedrag).

Om te beginnen moet je WhatsApp wel toegang hebben gegeven om je locatie te traceren. Wanneer dit correct is ingesteld ga je naar een WhatsApp gesprek en druk je op de knop om je locatie te delen (zoals voorheen). Vervolgens zie je hier de optie om je live locatie te delen. Je kunt hier nog een opmerking toevoegen en aangeven voor hoe lang je je locatie wilt delen. Wanneer je de live locatie hebt gedeeld zie je ook meteen de knop om het delen te stoppen. In je privacy instellingen vind je alle gedeelde live locaties terug.

Super handig natuurlijk, maar bij mij kwam nogmaals de vraag naar boven: wat is de toegevoegde waarde van deze functie en wat maakt het nou zo handig? Nou, daar borrelde uiteindelijk toch een paar goede ideeën naar boven die ik ondertussen zelf al eens heb toegepast. Deze tips kon ik natuurlijk niet voor mezelf houden, dus hier mijn tips om optimaal gebruik te maken van de WhatsApp functie.

Wanneer je hebt afgesproken met vrienden die geen richtingsgevoel hebben of wanneer je verdwaalt bent en zelf het richtingsgevoel hebt van een dronken tor

In december had ik in de stad afgesproken met een vriend die altijd te laat komt. We hadden afgesproken in de Starbucks op Amsterdam centraal, zodat ik niet in de koud hoefde te wachten. We wisten beiden niet dat er 2 verschillende Starbucks locaties zijn op Amsterdam centraal. Om elkaar zo snel mogelijk te vinden heb ik toen mijn live locatie gedeeld. En voilà, we kwamen er al gauw achter dat we allebei naar andere locaties waren gegaan.

Wanneer je je vrienden weer eens kwijt raakt op een feestje of in een club omdat ze op avontuur gaan

Ik heb wel eens van die vrienden die op een avond stappen soms helemaal van de kaart zijn. Letterlijk en figuurlijk. Dan is het altijd handig om van te voren de live locatie met elkaar in de WhatsApp groeps-chat met elkaar gedeeld te hebben. Zo spoor je elkaar weer makkelijk op.

Wanneer je die ene vriend of vriendin gaat ophalen die jou altijd laat wachten
Super handig om je live locatie te delen met mensen die jou altijd laten wachten. Zo kan de persoon je precies volgen en weten wanneer je bijna voor de deur staat.

Wanneer je in je eentje naar huis moet fietsen en altijd vergeet om je bezorgde vrienden een berichtje te sturen dat je de terugrit hebt overleefd
Ik ben die vriendin die na een gezellige avond wel eens vergeet om te melden dat ik veilig ben aangekomen en al in mijn bed lig. Wanneer je je locatie deelt met een vriendin of in een groepschat, dan kunnen je vrienden ook met een gerust hart gaan slapen.

Wanneer je vrienden niet willen geloven dat je thuis bent gebleven op een vrijdagavond

Ik houd het allang niet meer vol om elk weekend te stappen. Niet al mijn vrienden geloven dit altijd en vinden het spijtig als ik een avondje thuis blijf. Onlangs dacht een vriendin dat ik toch onderweg was naar de stad op een vrijdagavond. Om het tegendeel te bewijzen stuurde ik haar mijn live locatie. Wat volgde was een berichtje waarin zij mij een goede nachtrust toewenste. Handig toch?

Maak jij ook gebruik van de live locatie van WhatsApp? We zijn erg benieuwd naar hoe jij deze handige functie gebruikt!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.