Lab55… inmiddels heb je een kleine indruk gekregen van deze flexplek in Apeldoorn. Al is het maar omdat ik een kijkje in mijn leven als ZZPer heb gegeven of omdat ik een review schreef over de faciliteiten van het Lab. Maar weet je… eigenlijk is het niet alleen een flexplek. Lab55 organiseert ook bijeenkomsten en kennissessies. En wist je dat er ook Pitch Events in Lab55 zijn? Zelfs een aantal keren per jaar. Ik woonde (woordgrapje) het Woon Pitch Event bij op 14 juni jongstleden. Dit is wat je van zoiets kunt verwachten…

Wat is het?

Startups kregen op donderdag 14 juni de mogelijkheid om hun woonproduct of woondienst op het podium van Lab55 te pitchen. Een deskundige ‘dragons den’ jury beoordeelde de pitches op relevantie en haalbaarheid. De hele gedachte van dit Pitch Event is namelijk dat de startups geholpen kunnen worden in hun groeiambitie. Met Lab55 als springplank naar het doel. (zie ook bovenstaande video)

Afgelopen donderdag waren er vier start-ups die een vernieuwend idee presenteerden omtrent het onderwerp ‘wonen’. Dit alles om het dagelijkse leven comfortabeler te maken. Van het verhuren van zonnepanelen tot een handige app waarin allerlei tutorials staan (maar dan echt makkelijk)… De uiteindelijke winst was echter voor Zoofy: een website waar je klussen kunt uitbesteden voor in en rond het huis. Het grote voordeel is dat Zoofy alleen met professionals werkt en dus niet met doe-het-zelvers die wellicht toch niet die afwerking leveren die je in gedachten had.

Wat is de toegevoegde waarde voor jou om het Pitch Event te bezoeken?

Het ligt er maar net aan in welke hoedanigheid je aanwezig bent. Kom je zelf iets pitchen? Dan is het overduidelijk dat je jouw product wilt zien groeien en dat je graag gebruik zou maken van de kennis en het netwerk van Centraal Beheer. Ook als toeschouwer ben je welkom, als je bijvoorbeeld bij Centraal Beheer zelf werkt, als ZZP’er of als student. Want netwerken: dat gebeurt sowieso! Een mooie plek om initiatiefrijke mensen te leren kennen.

Waarom organiseert Lab55 dit?

Lab55 is het innovatielab van Centraal Beheer. Centraal Beheer wil graag nieuwe en innovatieve diensten kunnen aanbieden om haar klanten zoveel mogelijk gemak te bieden. Natuurlijk kan het bedrijf het wiel opnieuw uitvinden. Maar Centraal Beheer gelooft in open innovatie en werkt daarom veel samen met onder andere startups, andere corporates en lokale ondernemers. Hopelijk kan Centraal Beheer en de andere organisatie dan samen met een mooi product op de markt komen.

In het verleden zijn er al meerdere goede ideeën gekomen uit het Pitch Event in Lab55. Volgende week vertel ik daar meer over!

Wanneer is het volgende Pitch Event in Lab55?

Er is nog geen datum geprikt voor een nieuw Pitch Event in Lab55, maar houd er rekening mee dat het over zo’n 3 tot 4 maanden weer georganiseerd wordt. Houd de website in de gaten voor de meest actuele informatie. De focus van het Pitch Event verschilt van keer tot keer, dus let goed op welk onderwerp er dan in de spotlight staat.

Meer informatie over deze flexplek in Apeldoorn

Wil je het zelf komen proberen, reserveer dan op Seats2Meet een flexplek. Er zijn altijd wel mensen die je graag willen helpen. Check in de tussentijd de Lab55 website even.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.