TechGirl in Lab55

Kijkje in mijn leven: flexwerken in Lab55

Wie mij inmiddels wat langer volgt, weet dat ik graag een kijkje biedt in mijn TechGirl bestaan. Het testen van waterproof gadgets in de jacuzzi, tripjes naar het buitenland en het knutselen aan mijn websites. De oplettende kijker ziet me ook wel eens in een jungle-achtige omgeving werken. Dat is nou Lab55, een plek waar ik graag kom flexwerken. Ik bedacht me: misschien is het ook wel een handige werkplek voor jou. Daarom deel ik deze maand de leukste dingen over het Lab!

(Tekst gaat verder onder de foto)

Wat is het eigenlijk?

Lab55 is een ruimte waar startups, ondernemers en studenten gratis kunnen flexwerken. De hub bevindt zich in de ontvangsthal van Centraal Beheer, dus je treft er ook werknemers van de verzekeringsmaatschappij. Niet dat je met hen over jouw verzekeringsportfolio moet praten hoor, maar wel om te netwerken en te sparren over bedrijfsideeën. Samen weet je meer dan alleen!

In Lab55 ontmoet je nieuwe mensen of spreek je af met je flexwerk collega. Meld je aan op de iPad en claim je spot aan een van de grote werktafels of ga op een wat meer persoonlijk plekje zitten voor gefocust werk. Er zijn meerdere flip-overs voor een daily stand up en ook aan andere kantoorbenodigdheden is gedacht. Keuze en ook ruimte genoeg dus.

Wat misschien ook een vermelding waard is, zijn de Events die in Lab55 gehouden worden. Zo was er onlangs een Fintech pitch-event, waarbij 6 startups het podium van Lab55 bestormden. Het doel: de bezoekers, medewerkers van Centraal Beheer, en de jury overtuigen van de potentie van hun concept. De winnaars krijgen hulp aangeboden om hun concept naar de realiteit te brengen. Het uitgebreide netwerk van Centraal Beheer wordt daarbij volledig benut.

Waarom ik er graag kom…

  • Het is dichtbij belangrijke snelwegen.
  • Lab55 is een gratis werkplek, met gratis koffie en gratis parkeren. Als echte Hollander wordt ik hier blij van, haha.
  • Thuis op mijn kantoor kan ik heel goed focussen, maar na een paar dagen word ik daar helemaal gaar van. Bij Lab55 is het een heel andere ruimte, nieuwe inspiratie en bovenal: als ik daar behoefte aan heb, kan ik praten met een ander. Als je vaak alleen werkt, snap je hoe fijn het soms kan zijn om met een ander te sparren of überhaupt te kunnen praten over wat dan ook. Die koffieautomaatgesprekken zijn er niet voor niets!
  • Dagelijks vers ontbijt voor slechts 2 euro.
  • Ontspannen lunchen in onze brasserie of bedrijfsrestaurant.
  • Voor mij is het heel prettig dat ik (potentiele) klanten kan ontvangen in een professionele werkomgeving. Thuis is netjes genoeg hoor, maar straalt niet per se datgene uit waar ik voor sta. Lab55 heeft een hippe, open uitstraling waar ik mij prettig bij voel.

Meer informatie

Volgende week schrijf ik weer een artikel over Lab55, waar ik dieper in ga op de faciliteiten die je er treft. Een soort review, maar dan met allerlei tips & trucs. En natuurlijk met mijn eindoordeel, wat er te verbeteren valt aan het Lab55 en met cijfers voor de koffie, het aantal stroompunten en het comfort van de stoelen 😉

Wil je het zelf komen proberen, reserveer dan op Seats2Meet een flexplek. Er zijn altijd wel mensen die je graag willen helpen. Check in de tussentijd de Lab55 website even.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Ook interessant
“Ouders vinden techniekproefjes stiekem ook heel leuk”

Cookies op TechGirl.nl

Mogen wij cookies plaatsen? Zo nee - verander dan je cookie settings.

Privacy beleid | Sluiten