Dit stond al lange tijd op mijn wishlist: een wereldkaart waarop ik precies kan aangeven waar ik al geweest ben. Ondertussen heb ik al heel wat landen gezien en lijkt het me gewoon heel leuk om dat fysiek te kunnen afvinken. Een wereldkaart online bestellen… dat deed ik afgelopen weekend daarom!

Website review

Als TechGirl kijk ik misschien net even anders naar websites dan de gemiddelde Nederlander. Ik ben continu bezig met het optimaliseren van mijn eigen blogs en websites van anderen. Interessant vond ik het daarom om het online bestelproces van de wereldkaart eens goed in ‘kaart’ te brengen (zo’n flauw woordgrapje, I know).

Wereldkaart online bestellen

Ik ging naar Wereldkaarten.nl en zocht daar een mooie plaat uit. Om eerlijk te zijn was ik voor dit weekend al een paar keer naar de website toe gegaan, maar kon ik telkens geen keuze maken. Er is simpelweg heel veel aanbod. En daar kreeg ik een beetje keuzestress van.
review wereldkaarten.nl
Je kunt kiezen voor wereldkaarten, landkaarten, stadskaarten en een flink aantal gadgets. Het formaat van de kaart bepaalt onder andere wat de uiteindelijke prijs is. Ook het soort materiaal is een prijsfactor. Je veel opties om uit te kiezen, zoals:

 • Wereldkaart op canvas
 • Wereldkaart op hout
 • Wereldkaart op poster
 • Wereldkaart schoolplaat
 • Wereldkaart behang
 • Wereldkaart prikbord
 • Wereldkaart op aluminium
 • Wereldkaart op plexiglas
 • Kras Wereldkaart
 • Wereldkaart puzzel
 • Cadeaus met Wereldkaart
 • Wereldkaart Muursticker

Zoals gezegd: het aanbod is enorm. Ik kan merken dat er moeite is gedaan om het aanbod logisch te structureren en aan te bieden, maar het grootste verbeterpunt uit deze test blijkt toch wel de zoekfunctie op de site. De thema’s geven wel wat houvast, maar zijn niet uitgebreid genoeg en stiekem vind ik het item niet helemaal logisch tussen de andere kopjes in het hoofdmenu. Ik wil echt zoeken op kleur en op prijs. De opties die daarvoor geboden worden zijn niet erg uitgebreid en zouden met enkele tags enorm verbeterd worden.

Maarrr…

Heb je eenmaal een tijd door de website heen geklikt, en weet je wat je keuze moet worden? Dan is bestellen een fluitje van een cent.

Je kiest welk formaat je wilt en/of wat je wilt betalen. Met 1 druk op de groene knop, gooi je het in de winkelwagen.

 

Je komt rechtstreeks uit in de winkelwagen, maar hebt ook de mogelijkheid om nog verder te shoppen en alles in 1 bestelling te plaatsen. Dit ziet er ook heel overzichtelijk uit en werkt binnen enkele seconden.

 

Bij de volgende stap log je in of vul je eenmalig je factuurgegevens in. Wat ik een hele goede service vind, zijn de vele betalingsopties. Ik heb via PayPal afgerekend en de verbinding met deze site was snel, steady en heel easy. Zo kan het dus ook!

Direct na betaling, verschijnt dit venster in beeld. Overzichtelijk, duidelijk en nog even met het bestelnummer in oogopslag. Uitstekend.

Het eindresultaat

Ik ben ontzettend blij met het eindresultaat! Binnen 2 dagen ontving ik de wereldbol en het schattige koffertje. De dag erna arriveerde ook de grote wereldkaart op posterpapier. Allen van goede kwaliteit, ik ga ze sowieso in mijn werkkamer zetten voor een leuke aankleding. Als je eenmaal weet wat je wilt kopen, dan is het bestelproces een fluitje van een cent. De website laadt snel en ze bieden goede service ook qua updates wanneer je producten eraan komen. Al met al een prettige ervaring overgehouden aan deze website (en serieus, die leuke spullen maken het helemaal af voor mij)!

Van dezelfde makers is de website over PrintenOpHout.nl. Mocht je dus liever een foto op hout willen printen, dan kun je dezelfde service verwachten als in bovenstaande review. Leuk voor vaderdag misschien?

Wereldkaart online bestellen - website review
Keuze van design(s)7.5
Zoekmogelijkheden5.7
Websitesnelheid8
Prijs8
Afrekenen9
Kwaliteit van geleverde product9
7.7Totale score

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.