vrouw-telefoon-laptop-werken

Welke werk telefoon kun je het beste kiezen?

Soms moet je het doen met wat je werkgever je aanreikt, maar in veel bedrijven wordt medewerkers de keuze geboden welke telefoon ze willen gebruiken. Daarbij wordt vaak gekozen voor een iPhone of een Samsung telefoon. iOS versus Android dus. Op zich handig, want zo kun je voor een werk telefoon kiezen dat bij jou past en lijkt op je privé-toestel.

Het is een duivels dilemma: ga je voor wat je kent, of ga je juist voor het tegenovergestelde, zodat je eens kunt proberen hoe dat bevalt? We helpen je door verschillende vragen te stellen bij het antwoord komen:

Heb je wel een smartphone nodig?

Als je van je werkgever een smartphone krijgt, dan kun je je afvragen of het wel zo handig is om een aparte werk telefoon te hebben. Het betekent namelijk vaak dat je twee verschillende toestellen bij de hand moet houden, en dus ook opgeladen moet houden. Toen mobieltjes nog een week op één oplaadbeurt meegingen, was dat helemaal prima, maar inmiddels moet je toch bijna elke dag opladen en zeker als je het toestel niet veel gebruikt, dan vergeet je dat misschien.

Er zijn tegenwoordig veel mogelijkheden met dual-sim of esim om één toestel voor meerdere doeleinden te gebruiken. Let echter wel op wat de regels zijn van het bedrijf waarvoor je werkt: als zij je hele telefoon moeten kunnen wipen, dan kun je beter twee telefoons gebruiken om zakelijk en privé gescheiden te houden. Iets wat ook zeker een tip is voor wie om 5 uur zijn werk achter zich wil laten om er vervolgens pas de volgende dag om half 9 weer aan te hoeven denken.

Ga je er veelvuldig gebruik van maken?

Als je heel veel gebruik zal maken van het toestel, dan is het waarschijnlijk wel de moeite waard om te kiezen voor een toestel met een ander besturingssysteem, mocht je daar nieuwsgierig naar zijn. Als je die keuze maakt terwijl je het toestel zelden gebruikt, dan kom je er waarschijnlijk nooit helemaal lekker in. Slim dus om van tevoren te bedenken of je een toestel veel gaat gebruiken, maar bijvoorbeeld ook waarvoor.

Vind je privacy belangrijk?

Wil je niet dat Google alles van je weet en maak je je zorgen om je privacy? Dan kun je beter kiezen voor een toestel van het merk dat je nu privé ook gebruikt. Heb je bijvoorbeeld een iPhone en zou je een Android-toestel willen gebruiken, dan kun je niet met je Apple ID inloggen. Je zal dan een Google-account moeten aanmaken en zo weet een bedrijf steeds meer over je. Als je privacy belangrijk vindt, dan wil je waarschijnlijk bij zo min mogelijk bedrijven bekend zijn en dan is het bij hetzelfde merk houden het beste.

Begrijp je doorgaans snel hoe nieuwe technologie werkt?

Als je snel begrijpt hoe technologie werkt, dan is het leuk om een ander merk te proberen. Heb je daar meestal wat meer moeite mee, dan kun je je afvragen of het het waard is om je in allerlei bochten te moeten wringen en een nieuwe telefoon te leren kennen. Houd het dan makkelijk voor jezelf en kies voor het merk dat je nu privé ook gebruikt: dat scheelt weer.

Dit artikel is in stand gekomen in samenwerking met Odido.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.