Flatlay met smartwatch, smartpone, koffie en EarPods.

Welke smartwatch past bij jou?

Een smartwatch is naast een handige gadget ook een fraai sieraad om je pols. Maak een statement! Omdat je ermee gezien wordt, wil je niet alleen de beste maar ook de mooiste smartwatch. Toch kan het best lastig zijn om er dan één te kiezen die goed past bij je eisenlijstje. Met de volgende tips kun je bepalen welke smartwatch de beste keuze voor jou is.

Aangezien veel horlogemerken tegenwoordig ook specifiek smartwatches voor dames aanbieden, kan je het beste beginnen door op de desbetreffende website te filteren naar smartwatch dames. Daarnaast zou je ook nog op prijsklasse kunnen filteren, zodat je de smartwatches overhoudt die passen binnen jouw budget. Uiteindelijk blijven er verschillende modellen met verschillende functies over. Hierbij is het belangrijk dat je nagaat welke functies je nodig hebt. Hieronder volgen een aantal voorbeelden van functies.

Het tracken van activiteiten

De meeste smartwatches beschikken over een GPS-functie. Hiermee kan je je activiteiten bijhouden en zien hoeveel kilometers je hierbij hebt gemaakt. Dit is een handige functie om in te zetten bij verschillende soorten sporten.

Het meten van de hartslag

Er bestaan ook modellen die beschikken over een hartslagmeter. Via de hartslagmeter krijg je inzicht in jouw hartritme tijdens al je activiteiten. Als je gaat sporten, krijg je buiten inzicht in je hartslag ook informatie over hoe je conditie ervoor staat.

Betalen met je smartwatch

Merken zoals Samsung, Garmin en Apple bieden tegenwoordig de functie om contactloos te betalen met je smartwatch. Zo hoef je je telefoon niet meer tevoorschijn te halen, dus ideaal om snel te kunnen betalen.

Inkomende berichten binnen laten komen

Veel smartwatches kunnen inkomende berichten op je horloge binnen laten komen als deze is verbonden met je telefoon. Hierbij kan je denken aan mailtjes, WhatsApp berichten maar ook telefoontjes en berichten van Instagram, Facebook en Buienradar.

Muziek luisteren

Als je beschikt over een bluetooth headset of oordopjes kan je met sommige smartwatches ook muziek luisteren. De muziek die op je smartphone staat, kan je makkelijk overzetten op je smartwatch. Dit is ideaal voor als je bijvoorbeeld wil gaan hardlopen. Zo hoef je je telefoon niet meer mee te nemen, maar kan je wel genieten van je favoriete muziek!

Nu je meer weet over welke functies een smartwatch jou kan bieden, is het alleen nog de zaak om te kijken welk horloge je het mooist vindt. Maar let wel goed op dat ondanks dat je een bepaald model misschien het mooist vindt, het ook belangrijk is om te kijken of je deze ook daadwerkelijk met je smartphone kan verbinden. Niet elke smartwatch kan namelijk verbinding maken met bepaalde merken van smartphones. Dit staat meestal wel bij de productomschrijvingen van een smartwatch, maar let hier dus goed op!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.