Een tijd geleden ontving ik een mail van het Nextbase PR bureau. Of ik zin had om hun dashcam te testen? Tja… een goede vraag. Ik had niet 1,2,3 bedacht dat het onderwerp goed zou aanslaan bij de lezers. Maar dat statement baseerde ik op intuïtie, niet op statistisch onderzoek. Onder het mom van een geintje, besloot ik een oproep te plaatsen op Facebook: bij genoeg likes zou ik de Nextbase testen. En ja hoor, natuurlijk resulteerde dit in een positief resultaat! En het blijkt trouwens dat een aantal mensen zich nog steeds afvraagt: “Wat is een dashcam eigenlijk?” Nou… vooruit dan maar!

Video review

In bovenstaande video unpack ik de dashcam en toon ik hoe je de Nextbase in gebruik neemt. Vrij gemakkelijk! Het vergt meer nadenkwerk wanneer je de dashcam naar jouw smaak wilt instellen. Met watermerk over het beeld of liever niet? En in welke resolutie wil je opnames maken? Er is redelijk wat keuze, waar echte twijfelkonten wat stress zullen ervaren. Maar no worries. Het is geen verplichting allerlei instellingen door te nemen. Click and go, does the trick (as well).

Wat is een dashcam nou?

Wikipedia omschrijft het als volgt: “Een dashcam is een videocamera die boven het dashboard van een auto wordt geplaatst om door de voorruit te filmen.” Deze kleine cams worden onder andere gebruikt om bewijs aan te leveren voor de verzekering. Wie reed daar door rood bijvoorbeeld? Of reed je niet stiekem veel te snel? In Rusland zijn dashcams zelfs verplicht.

Mocht ik essentiële informatie hebben overgeslagen, waar je wel vragen over hebt: reageer dan gerust in onderstaand comment-veld. Graag help ik je verder!

Wat is een dashcam? + Nextbase 312GW review!
Design6.5
Installatie7.5
Beeldkwaliteit ('s nachts = minder)7.7
Geluidsopname8.5
Extra's (ingebouwde wifi / GPS)10
Prijs8
8Totale score

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.