Op het WWDC (Worldwide Developer Conference), dat dit jaar van 4 t/m 8 juni plaats vindt, deelt Apple jaarlijks hun aankomende softwareplannen. Eigenlijk is dit vooral voor softwareontwikkelaars bedoelt, maar voor gebruikers is het ook erg interessant. Want welke nieuwe functies kan je verwachten op je iPhone, iPad of MacBook? Lees snel de verwachtingen die er dit jaar zijn!

Nieuwe functies iOS 12

Naar alle waarschijnlijkheid gaat Apple een nieuwe iOS versie aankondigen, namelijk iOS 12. Volgens de meest recente geruchten krijgt deze de volgende nieuwe functies:

  • Een Digital Health functie, die je precies laat zien hoeveel tijd je doorbrengt op je telefoon en in welke apps. Dit zou smartphoneverslaving moeten tegen gaan.
  • De NFC-opties worden opengesteld. Dit lijkt een kleine verandering, maar het heeft wel grote gevolgen. Apple wil namelijk een beperkt aantal app ontwikkelaars toestemming geven tot deze opties, zodat zij deze kunnen verwerken in hun app. Dit betekent dat misschien wel dat we in de toekomst met onze iPhone kunnen betalen of inchecken in het OV.
  • De ARKit wordt verbeterd. Hierdoor worden de mogelijkheden voor Augmented Reality op de iPhones en iPads verbeterd.
  • Het ontwerp van het systeem wordt verfijnd. Een aantal belangrijke standaard apps zoals de camera, Mail, het bewerken van foto’s en het thuisscherm een nieuw, zullen een verbeterd design krijgen.

Apple heeft al wel laten weten dat ze een aantal grote functies uitstellen voor volgend jaar. Dit doen ze om de kwaliteit van iOS te waarborgen, wat minder goed lukt als er een hoge druk op hen staat vanwege verwachte grote functies.

iOS 12 word in september verwacht, nadat de nieuwste modellen telefoons uitgekomen zijn. Wel is de week na het WWDC de bèta-versie te gebruiken.

Nieuwe functies macOS 10.14

Het belangrijkste gerucht voor macOS is tot nu toe dat Apple apps voor iOS en macOS gaat combineren. Dit maakt voor iOS gebruikers niet zoveel uit, want er zijn genoeg apps. Mar voor Mac gebruikers kan dit een grote verandering betekenen.

Ook zou het vanwege het combineren makkelijker worden voor ontwikkelaars om hun app voor zowel iOS als macOS te maken. Verder wordt het design van macOS waarschijnlijk ook verfijnd en krijgt het een verbeterde versie van Siri.

Verbeterde Siri

Van Siri wordt dit jaar veel verwacht. Apple was in 2011 de eerste met een spraakassistent, maar inmiddels worden ze door zowel Amazon als Google ingehaald. Daarom wordt op het gebied van kunstmatige intelligentie veel verwacht dit jaar. Dat het hoofd kunstmatige intelligentie van Google laatst overstapte naar Apple heeft daar ook zeker mee te maken.

Nieuwe software AppleWatch

Vorig jaar nam Apple slaaptrackingplatform Beddit over. Verwacht wordt daarom dat Apple de AppleWatch nieuwe functies gaat geven voor het tracken van de slaapkwaliteit. Ook zou Apple het voor gebruikers mogelijk gaan maken om zelf wijzerplaten te maken. Nu is het alleen nog maar mogelijk om wijzerplaten te kiezen die door Apple gemaakt zijn.

Ik ben heel benieuwd welke verwachtingen waargemaakt worden en welke bij roddels blijven. Morgen om 19:00 Nederlandse tijd zullen we erachter komen, dan begint het WWDC. Via verschillende platformen is dit live te volgen.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.