google store

Wanneer komt de opvouwbare Pixel telefoon van Google nu eindelijk?

In het najaar van 2022 zou Google met een opvouwbare Pixel telefoon komen, zo was de verwachting. Maar nu duiken er geruchten op dat Google de introductie uitstelt tot 2023. Waarom duurt het zo lang en hoe betrouwbaar zijn deze geruchten? En wat mogen we verwachten van de opvouwbare Google telefoon?

Waar gaat het precies om?

Concurrenten Huawei en Samsung verkopen het al, maar de verwachting is er al een hele tijd dat Google ook met een opvouwbare telefoon komt. De naam is overigens nog niet helemaal zeker: naast Pixel telefoon noemen sommige bronnen het verwachte apparaat Google Pixel Fold en anderen gaan voor Google Notepad of Pixel Notepad.

De opvouwbare telefoon van Google stond gepland voor het derde kwartaal van 2021, maar toen kwam Samsung met een goedkopere en verbeterde Galaxy Z Fold 3 en stelde Google de introductie van de eigen opvouwbare telefoon uit. 

Het lijkt erop dat Google verrast was door de hoge kwaliteit van de opvouwbare Samsung Galaxy Z Fold 3. Google stelde de introductie van hun eigen opvouwbare telefoon waarschijnlijk uit om de tijd te nemen het apparaat verder te verbeteren en zo concurrentiebestendiger te zijn.

Waar komen de geruchten vandaan?

De geruchten over het uitstel komen van meerdere bronnen, zoals de Engelstalige Zuid-Koreaanse site The Elec, die er dit artikel over schreef. Ook de bekende tech-analist Ross Young van analistenbureau DSCC meldt het uitstel van Google, op Twitter. Hij heeft het zelfs over verschillende bronnen, die zeggen dat de opvouwbare telefoon van Google is uitgesteld naar 2023.

Wat zegt Google er zelf over?

Het is opmerkelijk dat Google zelf nog helemaal niets heeft aangekondigd over de opvouwbare Pixel telefoon. Wat Google wel heeft aangekondigd is de Pixel 7, de nieuwe versie van de niet-vouwbare smartphone en opvolger van de Pixel 6. Ook kondigde Google een smartwatch aan: de Pixel Watch.

Wat mogen we verwachten van de Google Pixel?

Google wil de concurrentiestrijd aangaan met de Samsung Galaxy Z Fold 3. Dat schept hoge verwachtingen, want deze succesvolle opvouwbare telefoon scoort goede recensies, onder andere door de hoge kwaliteit van het scherm en de camera. Daar komt nog bij dat Samsung al een opvolger voor de Z Fold 3 aankondigde: volgens de laatste berichten brengt Samsung in augustus 2022 de Galaxy Z Fold 4 uit, met een groter, scherper scherm en meer geheugen.

Wat gaat de opvouwbare Pixel telefoon van Google kosten?

De verwachting is dat Google qua adviesprijs onder de prijs van de Samsung Galaxy Z Fold 3 gaat zitten. De adviesprijs voor de Galaxy Z Fold 3 is 1.799 euro. De Z Fold 4 gaat waarschijnlijk ongeveer hetzelfde kosten. 

MobileMobile

Google zou haar nieuwe opvouwbare telefoon een adviesprijs van 1399 dollar willen geven in de Verenigde Staten. Een prijs voor Europese landen is nog niet genoemd. Echter is ook de prijs van de Pixel telefoon een gerucht en nog geen door Google zelf naar buiten gebracht feit.

De eigenschappen en voordelen van een opvouwbare telefoon

Wat we al wel weten is wat er nu zo fijn is aan een opvouwbare telefoon: het opvallendste is dat je een groter scherm hebt, terwijl de telefoon dichtgeklapt juist minder ruimte inneemt. Twee mooie voordelen dus.

Het grotere scherm is erg prettig bij het kijken van films en series en bij het spelen van games. Ook voor allerlei apps is het grotere scherm van de opvouwbare telefoon fijner. Doe je bijvoorbeeld schrijfwerk, dan is een groter scherm veel overzichtelijker. Dat voordeel heb je ook als je op je telefoon graag digitale boeken, tijdschriften en kranten leest. Nog een voordeel: je kunt meerdere apps naast elkaar op het scherm gebruiken.

Huidige opvouwbare telefoons hebben vaak twee schermen

Hoe de opvouwbare Pixel telefoon van Google eruit komt te zien weten we dus nog niet. Vouwtelefoons die nu al op de markt zijn geven je twee opties:

  • Een klein schermpje van ongeveer 2,5 inch aan de buitenkant, zodat je de telefoon ook ingeklapt kunt gebruiken.
  • Een groot scherm, ongeveer 6,5 inch à 7 inch, als je de telefoon uitklapt.

Een nadeel van een opvouwbare telefoon is nog wel de vrij hoge aanschafprijs. Maar die kun je gedeeltelijk compenseren, omdat je met zo’n groot scherm de aanschaf van een tablet overbodig maakt.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.