Waarschuwing voor categorie 1 cyber-attack

Een directeur van het Engelse National Cybersecurity Centre (Nationaal Cyber Security Centrum) heeft gewaarschuwd voor een categorie 1 cyber-attack in de komende jaren. Een categorie 1 incident betekent dat de nationale overheid zal moeten ingrijpen.

Eerste categorie 1 incident

Tot op heden zijn er nog geen categorie 1 incidenten geweest. Wel heeft het Engelse National Cybersecurity Centre (verantwoordelijk voor alle Britse informatie beveiliging) al 470 categorie 3 incidenten en 30 categorie 2 incidenten afgehandeld. Eén van de meest recente en bekendste categorie 2 incidenten was de WannaCry ransomware.

Wat kun je doen?

Eén van de belangrijkste tips die wordt gegeven, is dat bedrijven niet moeten denken dat ze nu zo snel mogelijk kant-en-klare security producten moeten aanschaffen. Bedrijven moeten zich richten op het managen van de risico’s die ze lopen; begrijp met welke data er wordt gewerkt, wat die data waard is en hoeveel risico het bedrijf loopt als deze data verloren gaat of wordt gestolen. Tegenwoordig kun je bijna elke dag in het nieuws lezen dat er weer data is gelekt of anderszins is verdwenen bij bedrijf X. Dit is voor een groot gedeelte te voorkomen. Begrijp welke data je in huis hebt en werk samen met je medewerkers toe naar een systeem dat werkt voor iedereen binnen het bedrijf.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.