Waarom wij helemaal geen groter Apple Watch scherm willen

Er wordt al flink gespeculeerd over wat Apple deze maand allemaal gaat aankondigen, maar dan gaat het meestal over de iPhone. Er is nu ook een gerucht opgedoken over de nieuwe Apple Watch. Maar… Heel positief vinden wij dat waarschijnlijk niet.

Je kunt de Apple Watch op dit moment krijgen in twee formaten: 40 en 44 millimeter. Dat is perfect, want voor veel vrouwenpolsen is 44 millimeter te breed. Het klokje zelf zit dan echt over de hele pols heen, in plaats van dat je nog een stukje van het bandje ziet als je er van boven naar kijkt. Ja, zelfs typisch Hollandse, lange vrouwen hebben hier last van.

Groter klokje

Zo’n groter klokje op je pols heeft als nadeel dat je hem eerder stoot. Iedereen kent wel dat moment dat je door een deurpost loopt en je er om onbekende redenen niet rekening mee houdt dat je nog armen hebt. Bam, arm tegen de deurpost. Meestal is dat precies op het randje, waardoor je bandje de stoot kan opvangen. Als het klokje daar zit -omdat hij groter is- dan is dat dus bam tegen je horloge aan. Zonde. 

MobileMobile

Fijn dus dat er een exemplaar is van 40 millimeter, maar als we de geruchten mogen geloven gaat dat veranderen. Apple maakt beide varianten namelijk 1 millimeter groter. Dat betekent dat je straks een klokje hebt van 41 millimeter (of 45 millimeter). Het voordeel is dat het scherm ook platter wordt, en dat je uiteraard op een groter scherm ook meer informatie kunt weergeven – of in een groter lettertype dat beter leesbaar is. Het nadeel is dat we juist blij waren dat er ook een kleinere variant was, die nu dus helaas ook weer groter wordt.

Apple Watch Series 7

De Apple Watch Series 7 krijgt ook een nieuwe behuizing, waardoor hij wat meer hoekig wordt en daarmee waarschijnlijk weer meer gaat lijken op de Versa van Fitbit. Verder hoeven we waarschijnlijk weinig spectaculaire nieuwe dingen te verwachten, behalve een betere processor en verbeterde gezondheidsopties: het draait bij deze generatie vooral om het uiterlijk. 

Uiteindelijk zal het verschil tussen 40mm en 41mm geen complete ramp zijn, maar het is jammer dat vrouwen die dan toch net maar kozen voor die van 44mm, nu alweer een millimeter groter moeten gaan. Hopelijk valt het mee, maar we waren eigenlijk gewoon heel blij met 40 en 44…

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Cookies op TechGirl.nl

Mogen wij cookies plaatsen?

Privacy beleid | Sluiten