elektrische step

Waarom we graag elektrische stepjes willen in Nederland

Afgelopen april was TechGirl Hilde met haar studievereniging in Lissabon. Aangezien het best wel een grote stad is met veel heuvels, maakten ze veel gebruik van het openbaar vervoer. Toch ontkwamen ze er niet aan dat we af en toe nog best wel grote afstanden moesten lopen. Totdat ze halverwege de week de elektrische stepjes ontdekten!

Het systeem werkt erg simpel. Je downloadt de app van het bedrijf achter de desbetreffende step, vult daar je persoonlijke en betaalgegevens in, scant de QR-code op het stepje en voilá, je bent klaar om te crossen. Je vindt ze overal en kan ze ook overal weer achterlaten. Superhandig dus als je vanaf het metrostation nog een klein stukje moet naar je eindbestemming, maar geen zin hebt om te lopen.

Geen elektrische stepjes in Nederland…

Vooral voor toeristen is het een erg makkelijk vervoersmiddel en dat ze populair zijn is te zien. In de meeste Europese steden vind je de stepjes dan ook terug. In Brussel staan er zelfs al 3320. Maar in Nederland zijn ze nog niet te vinden. Ze zijn namelijk niet toegestaan op de openbare weg, omdat de overheid voertuigen die tot 25 km/u gaan moet aanwijzen als bijzondere bromfiets. En dat doen ze niet.

De gemeente Breda heeft onlangs laten weten dat ze in samenwerking met bedrijf Bird (dat deelstepjes verzorgt in meer dan 120 steden) een step willen ontwikkelen die wél aan de eisen voldoet. Op die manier kunnen ze uitproberen of het in Breda uitslaat, waarna ze eventueel naar andere Nederlandse steden zouden kunnen uitbreiden.

Mij lijkt dat een goed idee. In Nederlandse steden is er naast het OV nog geen andere snelle manier om je voort te bewegen, naast de benenwagen natuurlijk. De elektrische stepjes lijken me daarom ideaal om te gebruiken en zijn ook nog eens leuk. In Lissabon was het ook een voordeel dat je door de steps de heuvel niet meer op hoefde te lopen. Daar heb je in Nederland natuurlijk geen last van, maar alsnog is het een fijne manier van je verplaatsen zonder zelf moeite te doen. Hopelijk wordt er dus snel een step ontwikkeld die door de overheid goedgekeurd wordt.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.