vrouwelijke collega's aan het werk

Waarom kiezen voor een opleiding in IT?

Het nieuwe schooljaar staat weer voor de deur en voor heel wat onder jullie betekent dit ook de overgang naar iets nieuws. Dit kan een nieuwe uitdaging zijn binnen je eigen werkveld of het volgen van een (nieuwe) opleiding. Steeds meer dames kiezen voor het volgen van een opleiding in de IT, maar waarom zou je eigenlijk kunnen kiezen voor een opleiding in de IT?

Kies de IT opleiding die bij je past

In de IT bestaan er dusdanig veel stromingen en aftakkingen dat het een heel veelzijdige sector is om in aan de slag te gaan. Wat eerst en vooral belangrijk is, is weten waar je interesse naar uitgaat.

Ben je meer geïnteresseerd in hardware, coderen en AI of gaat je voorkeur toch meer uit naar een grafische of zelfs game opleiding? Al deze opleidingen kun je wel koppelen aan een van de takken binnen de IT.

Voor iedere specialisatie bestaat er een specifieke opleiding. Wens je toch iets meer algemeen te kiezen, dan kun je kiezen voor de klassieke HBO-ICT opleiding.

Flexibele werkuren en veelzijdigheid

Wanneer je afgestudeerd bent in een IT opleiding, heb je heel wat kansen om de arbeidsmarkt te betreden. Zo kun je er voor kiezen om bij een IT-bedrijf te gaan werken of op de IT-afdeling van bijvoorbeeld een groot industrieel bedrijf. Heb je toch gekozen voor een grafische opleiding, dan kun je onder andere terecht bij een reclamebureau, agency of grafisch bureau.

Heb je een specialisatie gekozen en wil je toch iets anders doen? Door een veelzijdigheid aan opleidingen is het heel eenvoudig om je bij te scholen en te specialiseren in iets anders.

Werken in de IT biedt je ook heel wat voordelen. Zo ondersteunen heel wat IT-functies flexibele uren en zelfs thuiswerk. Uiteraard is het ook een sector die helemaal niet slecht verdient.

Waar volg je een IT opleiding?

Wens je een IT opleiding te volgen, dan is dit mogelijk bij een hogeschool. Je hoeft echter niet per se naar het HBO of het MBO te gaan voor een goede IT opleiding. Er zijn ook heel wat bedrijven die programma’s aanbieden waar je reeds aan de slag kunt gaan en je opgeleid wordt op de werkvloer. Het is belangrijk je goed te laten informeren over de opleiding die je wilt volgen door bijvoorbeeld naar de info- en meeloopdagen van het opleidingscentrum of de hogeschool te gaan.

Werken als vrouw in de IT

De IT-wereld wordt vaak nog steeds gezien als een mannenwereld. Toch zien we dat steeds meer vrouwen de arbeidsmarkt betreden in diverse IT-functies en ook steeds meer hogere posities gaan bekleden. Onderzoek toont aan dat vrouwen in de IT ook bijdraagt aan de veelzijdigheid van diverse teams. Laat je dus zeker niet ontmoedigen om een carrière in de IT te starten.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.