facebook messenger

Waarom ik nog steeds Facebook gebruik

Facebook is zo vaak slecht in het nieuws, en zo vaak praten we hardop met iemand en zie je vervolgens een advertentie van precies dat gespreksonderwerp op Facebook… Het bedrijf van Mark Zuckerberg is eigenlijk de duivel. Maar aan de andere kant blijven we het wel en masse gebruiken.

Toegegeven, ik ben geen fan van Facebook maar ik ben er wel aanwezig. Het is niet alsof ik er elke dag op plaats wat ik eet en alsof een afspraak met mijn bff niet bestaat als er niet een foto van staat op Facebook. Het is überhaupt niet alsof ik er elke dag op kijk. Ik kijk alleen als ik word getagd en soms zoek ik voor de grap iets om mijn vriendinnen in te taggen. Ik doe niet mee aan prijsvragen via Facebook, ik zet er niet op waar ik naartoe ga… maar waar ik Facebook wel voor gebruik, dat is evenementen.

Facebook: dé plek om events te ontdekken

Vooral toen we nog konden leven zoals we dat gewend waren, wist ik altijd veel evenementen, concerten en festivals te vinden via Facebook. En zij mij vanzelfsprekend ook. Dat is waardoor ik wel van het algoritme van het platform moet houden, het heeft me vaak gebracht op plekken waarvan ik anders niet zou weten dat ze bestonden. Ik heb zelfs een keer bijna een concert gemist, het is dat Facebook me erop wees dat het bijna plaatsvond (ik had wel al een ticket). Kortom, hiervoor gebruikte ik het platform regelmatig. Door corona even wat minder, maar nu er weer een beetje hoop is voor festivals en nu bedrijven puzzeltochten en cocktailwalks organiseren, is Facebook weer een beetje meer de moeite waard.

Er zijn ook veel mensen die op Facebook zitten voor werk, of mensen die graag wat meer tekst bij foto’s willen (in plaats van Instagram dat wat minder van de lange teksten is). Ook voelen veel mensen zich verplicht om het te hebben. Of het zijn familieleden die druk zetten, of het zijn klanten die je anders niet kunnen vinden. Ik voel die druk ook wel een beetje, maar ik weet ook dat inmiddels vooral familieleden wel begrijpen dat (en waarom) je ervoor kiest van Facebook af te gaan. 

Ik hoop dit jaar nog veel geweldige evenementen te spotten op het sociale kanaal, zeker als ze ook nog mogen doorgaan, dan zou dat helemaal een grote plus zijn.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.