Waarom heeft je iPhone een telefoonhoesje nodig?

Als TechGirl zijnde hebben we natuurlijk heel regelmatig telefoons in onze handen. Soms is het best een uitdaging om ze uit hun hoesje te krijgen en dan kun je maar beter niet staan op een betonnen beursvloer. Ongelukken met telefoons zijn snel gebeurd, maar waarom kopen we allemaal massaal hoesjes voor onze smartphones?

Smartphones zijn er de laatste jaren steeds gelikter en sexier uit gaan zien. Mooie kleuren, een buitenkant van glas en natuurlijk een scherm dat steeds groter wordt. Het zijn plaatjes om te zien, maar zodra je er eentje in je hand hebt, merk je het al: oef, dit is wel een luxe product dat je niet wilt beschadigen. Zeker omdat de buitenkant van een smartphone vaak van glas of een ander glad materiaal is gemaakt, glijden ze makkelijk van banken, bedden en tafelkleden af. En ja, de kans is klein dat je overal in je woning tapijtjes hebt liggen voor een zachte landing.

Bescherming en portemonnee

Bescherming is een heel belangrijke reden om een telefoon van een hoesje te voorzien, maar je kunt daar natuurlijk ook voor kiezen omdat je je telefoon ook als portemonnee wil gebruiken. Er zijn allerlei hoesjes beschikbaar met gleufjes voor pasjes, soms kun je er zelfs je eigen foto op laten drukken. Erg handig voor je rijbewijs, zorgpas en loyaltypasjes (voorzover die niet al in je telefoon staan).

Dat is uiteindelijk echt waarom je je telefoon wilt beschermen. Niet alleen omdat het design heel mooi is, maar omdat je er dag in dag uit mee bezig bent. Je loyaltykaarten staan erop, je bankiert ermee, je appt ermee met de mensen van wie je houdt, je maakt foto’s van momenten die je niet wil vergeten. Het apparaat bevat zoveel persoonlijke gegevens. Niet alleen persoonlijk bovendien, in veel gevallen ook zakelijk, zoals een agenda, mailbox, enzovoort.

Een paarse glitterhoes

Een hoesje kan een heleboel voor je telefoon doen. Een ander voordeel is dat je je telefoon sneller herkent door een hoesje. Een zwart apparaat op een zwarte ondergrond valt niet op, maar doe je er een paarse glitterhoes omheen, dan ineens wel. Je vrienden weten dankzij je hoesje ook dat het jouw telefoon is die nog op de achterbank ligt, en niet die van iemand anders. En zo’n eigen hoesje is ook handig voor je werk-iPhone, want je collega’s hebben naar alle waarschijnlijkheid allemaal hetzelfde toestel dus dat vraagt om verwisselingen.

MobileMobile

iPhone-cases kunnen wat duur uitvallen, maar dat hangt vooral af van welk materiaal je wil. Wil je een echt lederen hoesje, dan ben je natuurlijk aanzienlijk meer kwijt dan voor slechts een plastic omhulsel. Het hangt ook af van wat je wil: ben jij iemand die een keer een product koopt en verwacht daar jaren mee te doen, of ga je meer voor fashionable en wil jij elk seizoen een nieuwe kleur?

Kortom, hoewel er een idioot aantal hoesjes is om uit te kiezen, zegt dat ook wel weer iets moois over ze. Net als dat een telefoon heel persoonlijk is, zie je dat een hoesje daar een verlengstuk van kan zijn.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met iPhone-cases.nl.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.