slimme douche

Waarom een slimme douche echt slim is

Er zijn tegenwoordig zoveel gewone apparaten slim geworden, dat je je bijna gaat afvragen of het ook echt slim is, of dat je te maken hebt met een gimmick om maar meer apparaten te verkopen. Even dacht ik in het geval van de slimme douche dat het ook wat overdreven was: zoveel moeite kost het toch niet om even een slinger te geven aan een kraan? Maar een slimme douche kan toch veel meer dan je denkt.

Een slimme douche is trouwens een soort van slimme mengkraan, want die moet uiteindelijk zorgen dat het water gaat stromen en dat er een bepaalde temperatuur wordt behaald. Klinkt tot nu toe wel als iets wat je zelf ook wel kan, maar wacht maar tot je de volgende drie situaties leest. Die laten namelijk zien dat een slimme douche enorm waardevol kan zijn om heel veel redenen.

  1. Je kunt de temperatuur instellen van een slimme douche

Stel je voor dat je kind graag wil douchen, maar hij of zij is nog wat te klein om zelf te weten of te begrijpen dat een temperatuur van 50 graden niet de meest verstandige keuze is. Een smart douche kun je via een app instellen, zodat hij niet hoger kan dan een bepaalde temperatuur. Zo hoef je je geen zorgen te maken dat je kind zich verbrandt. Ook handig als je bijvoorbeeld even snel iets wilt handwassen op een specifieke temperatuur. De app helpt je die in te stellen.

  1. Je kunt de duur instellen

Vorige week was het Earth Hour en de reden dat dat na vijftien jaar nog steeds hard nodig is, dat is omdat we nog steeds veel te veel gedrag vertonen dat niet bijdraagt aan een duurzame aarde (het tegendeel zelfs). Zeg nou zelf: word je echter minder schoon als je een minuut minder lang doucht? Voor het milieu (maar ook voor je portemonnee) maakt het uit als je elke douchebeurt met 1, 2 of zelfs 5 minuten inkort. Het voordeel is ook dat je een duidelijke boodschap zendt aan je huisgenoten die de badkamer altijd veel te lang bezet houden, die daardoor hopelijk minder lang die duur op slot houden.

  1. Je kunt het gebruik in de gaten houden

Deze optie klinkt gekker dan hij is, maar stel je voor dat je een slimme douche installeert bij je bejaarde ouders. Je kunt in de app zien dat er gebruik wordt gemaakt van de douche. Nu hoef je dan misschien niet per se te weten wanneer, hoe heet, enzovoort, maar het feit dat er gebruik wordt gemaakt van de douche betekent wel dat alles waarschijnlijk oké gaat bij je vader of moeder. Dit is vooral een handige manier om te monitoren of een bejaarde oké is, wanneer deze alleen woont.

MobileMobile

Zeker als je veel discussies hebt over bijvoorbeeld het al dan niet naar een verzorgingstehuis gaan (of misschien bij jou intrekken), terwijl een ander per se wil dat pa of moe thuis blijft wonen, dan kan aantonen dat er onvoldoende persoonlijke hygiëne is zelfs een argument zijn om toch wel voor extra hulp te kiezen. Nogmaals, het gaat wel wat ver en je moet hierover zeker met je ouder een gesprek hebben voordat je dit ook maar overweegt. Maar als de situatie er naar is en je vader of moeder is er oké mee, dan kan zo’n slimme douche dus een heel bijzondere nevenfunctie hebben. Best slim, toch?

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Cookies op TechGirl.nl

Mogen wij cookies plaatsen?

Privacy beleid | Sluiten