vrouw aan het typen op laptop

Waarom je als IT-er of marketeer een grafische opleiding wil volgen

Met het nieuwe schooljaar in zicht zijn velen ondertussen weer volop bezig met het maken van een nieuwe studiekeuze. Heb je er al een eerdere IT of marketing- en communicatieopleiding op zitten en heb je zin om nog iets te studeren, maar weet je niet meteen wat? TechGirl Elke haalt in dit artikel aan waarom het volgen van een grafische studie als IT-er of marketeer een goed idee is!

Veel keuze binnen de tak

Indien je kiest voor een grafische opleiding, heb je nog ruim de keuze waarin je je zou willen specificeren. Je kan hierbij kiezen om voor de vrije kunsten te gaan en de artistiekere weg op te gaan, of je kan er voor kiezen om richting print- en webdesign te gaan. Bij het laatste krijg je ook ruim inzicht in hoe gebruikers denken en hoe je best kan designen voor welke doelgroep.

Visueel inzicht

Als je kiest voor een grafische opleiding binnen de print- en webdesign tak zal je veel meer inzicht krijgen in hoe websites of applicaties opgebouwd worden. Je kan dan al een development achtergrond hebben en websites coderen, maar in een grafische opleiding leer je nog meer waarom bepaalde design en architecturale keuzes voor je website of applicatie gemaakt worden.

Je leert creatiever en vrijer denken

In een grafische opleiding leer je vaak om op een iets andere manier te denken. Afhankelijk van welke tak je kiest, zal je ook creatiever leren denken en zal je ook diverse brainstormtechnieken aangeleerd krijgen. Je zal ook researchtechnieken leren die je veel nieuwe inzichten zullen geven.

Je leert zelf aan de slag gaan met creatieve tools

In een grafische opleiding leer je aan de slag te gaan met creatieve tools zoals Photoshop en Illustrator en afhankelijk van welke opleiding je kiest ook met nieuwere tools zoals Figma en ProCreate. Deze bieden voordelen dat je je zelf veel eenvoudiger visueel zal kunnen uitdrukken en je dus niet enkel van tools zoals bijvoorbeeld PowerPoint afhankelijk ben. Al kan je met deze tools tegenwoordig ook de wereld aan!

En, is een grafische opleiding als IT-er of marketeer iets voor jou? Laat het weten in de comments!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.