VR

VR-dossier: Hier kun je VR voor gebruiken

Virtual reality, veel mensen praten erover, er worden prachtige brillen gemaakt, maar tegelijkertijd zijn er ook veel mensen die niet weten wat je eigenlijk allemaal met VR kan.

VR-dossier

Misschien denk je dat VR er alleen is om games mee te spelen. Maar er kan zo veel meer!

Films en series streamen

Wil je nog meer ‘immersive’ van je films en series genieten? Je kunt met VR films en series streamen, zoals die van YouTube of Netflix. Op die manier kun je in je eentje met je bril op bijvoorbeeld naar iets anders kijken dan je partner op de televisie, zonder dat je last hebt van elkaar.

Nieuwe mensen ontmoeten

VRChat is een van de bekendste manieren om in virtual reality mensen te ontmoeten. Je kunt online met elkaar afspreken en bijvoorbeeld naar de bioscoop gaan, of naar een virtuele discotheek. Het is hetzelfde als op andere manieren mensen online ontmoeten, maar dan ook weer niet helemaal hetzelfde, omdat je er echt als avatar ‘aanwezig’ bent.

Sporten

Sommige games in VR kun je gerust ook een sport noemen, zoveel moet je bewegen, maar er zijn ook daadwerkelijk sporten te beoefenen in VR. Er zijn apps waarin trainers je door een hele workout heen praten en je laten zien wat je moet doen, met in de achtergrond een catchy liedje.

Een concert of sportwedstrijd bekijken

Sommige sportwedstrijden zijn zelfs speciaal opgenomen om je er in VR nog meer middenin te zetten, maar ook als je het gewoon kijkt, dan zorgt VR dat je een sportwedstrijd of een concert toch meer meemaakt als toeschouwer, in plaats van als tv-kijker. 

Een pretpark of toeristische trekpleister bezoeken

Je kent ze vast wel, die YouTube-video’s van achtbanen, waarin het net lijkt alsof je zelf in het karretje zit. Je kunt je voorstellen dat dat met een VR-bril op je neus nog veel heviger is. Een bezoek aan een pretpark, maar bijvoorbeeld ook een toeristische trekpleister zoals Machu Picchu wordt op die manier levensecht.

https://www.youtube.com/watch?v=ZvZ7da8JBUk

Internetten

Tot slot kun je ook gewoon internetten met je VR-bril op: een browser openen, Google gebruiken, of bijvoorbeeld social media. 

Meetings houden

Mark Zuckerberg heeft het al laten zien: je kunt ook online meetings hebben in VR. Het lijkt dan nog wat meer alsof je echt naast je collega’s zit, in plaats van het vissenkom-idee van bijvoorbeeld Microsoft Teams op je laptop.

Huistours

Rabobank was jaren geleden een van de eersten die ermee kwam in hun reclame: een huis kunnen visualiseren op een bouwkavel. Maar denk ook aan een video-tour door een huis op basis van foto’s op Funda. Zo kun je een beter beeld krijgen van wat je mogelijk gaat kopen. Het mooie is dat je dat gewoon lekker vanuit huis kunt doen, waardoor je bijvoorbeeld makkelijker een beslissing kunt nemen nadat je al een keer in het echt hebt gekeken, of misschien zelfs niet maar kun je niet fysiek naar een bezichtiging en doe je het op deze manier alsnog virtueel.

Er zijn nog meer toepassingen te bedenken voor VR, maar hopelijk heb je nu wat meer een idee van de veelzijdigheid van zo’n virtual reality-bril. En dit is slechts het begin…

Dit is een artikel uit ons VR-dossier. Lees ook:

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.