weet wat je eet

Voqus: spraakgestuurd bestellen en betalen in restaurants

Er verschijnt steeds meer tech in ons leven en zo ook in restaurants. Nu het inmiddels gewoon is om in sommige restaurants met een tablet te bestellen kan er nog wel een schepje bovenop. Namelijk: bestellen via een voicebot! Met Voqus kan je in restaurants spraakgestuurd je bestelling doorgeven of betalen.

Aangezien de Horecava weer voor de deur staat, vond Q-Voice Technologies het een goed plan om het nieuws over de Voqus naar buiten te brengen. Slim, want hiermee zijn ze alvast verzekerd van een nominatie voor de Horecava Innovation Award 2020.

Ook betalen met Voqus

Uiteten gaan is namelijk de afgelopen jaren nauwelijks veranderd op tech vlak. Maar dat wordt vanaf nu anders. Door Voqus is er geen ober meer nodig die de bestelling komt opnemen. Je geeft dit namelijk gewoon door aan het apparaat op je tafel door er tegen te praten. Hierdoor wordt je bestelling gewijzigd of geplaatst. Wel moet een ober nog het gerecht komen brengen. Achteraf kan er ook direct betaald worden bij de Voqus want door de NFC-tag is het mogelijk om contactloos te pinnen.

Ook kunnen er via het interactieve scherm van de Voqus promoties en informatie getoond worden. Daarnaast verbetert het systeem zich constant door de zelflerende kunstmatige intelligentie.

Sociale aspect weg

Niet alleen is er door de Voques minder personeel nodig in de horeca, ook gaat op deze manier het proces een stuk sneller. Men hoeft niet meer te wachten op de ober om hun bestelling door te geven of om te betalen, wat de doorlooptijd bevordert. Wel haal je zo het sociale aspect van bestellen weg, iets wat niet iedereen kan waarderen. Daarom is het ook mogelijk om op de Voqus aan te geven dat je wel via een ober wilt bestellen.

Lang wachten in restaurants wordt hiermee dus (hopelijk) verleden en zo wordt ook het proces in restaurants een stuk meer techy. Zie jij de Voqus zitten? Laat het weten in de reacties.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.