OnePlus Bullets Wireless 2

Voor op je verlanglijstje: OnePlus Bullets Wireless 2

Nog nooit heb ik oordopjes gehad die zowel harde gitaren als dikke hip hopbeats goed konden afspelen. Meestal zijn ze of goed in het één, of goed in het ander. OnePlus Bullets Wireless 2 hebben ook duidelijk een voorkeur voor hip hop, maar doen het helemaal niet zo gek met gitaren. En ze zijn ook nog eens draadloos, wat enorm veel voordelen biedt waarbij je met draadjes nooit bij hebt stilgestaan.

Om meteen met de deur in huis te vallen: Wireless klopt niet helemaal. Dit zijn geen oordopjes zoals die van Apple, die eigenlijk een soort propjes in je oor zijn en meer niet. OnePlus Bullets Wireless 2 hebben namelijk wel degelijk draden, waarmee de twee oordopjes aan elkaar zitten. Dat heeft wat mij betreft voordelen boven die van Apple. Je ziet tegenwoordig vaak grappige memes voorbij komen over speciale draadjes om je Air buds bij elkaar te houden: eigenlijk zijn twee van die losse dingetjes helemaal niet zo handig.

OnePlus Bullets Wireless 2

Ik heb de boel liever lekker bij elkaar en dan is zo’n draad die in je hals rust eigenlijk hartstikke fijn. Je kunt de oordopjes goed laten doen wat je wil door de knopjes en tegelijkertijd heb je geen lange draad naar je telefoon lopen omdat ze via Bluetooth contact maken met je toestel. Dat doen ze vrij snel, dus houdt dat in de gaten. Ik heb ze regelmatig in mijn tas gehad waarbij ik dacht dat ze op waren, maar ze dan toch aangingen en ik uit mijn gewone oordopjes ineens niets meer hoorde, omdat mijn telefoon had besloten dat hij connectie maakte met de OnePlus Bullets Wireless 2.

Dat is dus niet zo handig, maar zolang ze opgeladen zijn en in je oren zitten, zijn deze oordopjes van het telefoonmerk OnePlus een ware traktatie. Je hoeft er ook geen OnePlus-telefoon voor te hebben om ze te gebruiken: als je maar Bluetooth aanzet dan maken ze vrij makkelijk contact. Ze gaan in je oor en vervolgens hoor je muziek, maar ook iemand waarmee je belt, kraakhelder. De bassen klinken goed en dat vind ik erg belangrijk, want soms kan het erg schel worden en dat is bij de OnePlus Bullets Wireless 2 niet het geval.

Pas op voor lang haar

Wel zit ik soms te hannesen met het omdoen van de oordopjes. Dat komt eigenlijk door meerdere dingen: ik moet nog wennen aan het feit dat ik draadloze oordopjes heb die dus wel via Bluetooth connectie moeten maken met mijn telefoon. Bovendien draag ik in de winter een dikke jas, en dan daar nog een rugzak of handtas bij, en dan komt de grootste uitdaging: mijn haar is lang. Het is altijd even rommelen met die oordopjes, want je moet ze echt onder je haar dragen wil je ze comfortabel laten zitten. Anders vallen ze sneller uit als het bijvoorbeeld waait op de fiets. 

Als ze echter eenmaal normaal in mijn hals liggen, dan vind ik het een verademing om Bluetooth-speakers te gebruiken. Je kunt redelijk ver van je telefoon weglopen en toch nog van de muziek genieten, zeker als er verder geen glas of muren tussenzitten. Je bent zo 12 meter verder en je hoort je muziek nog steeds. Ook maakt hij vanzelf weer contact, dus ga je iets verder en kom je weer terug in de zone, dan gaat je muziek vanzelf weer verder. Dat voelt eerst best futuristisch, maar je bent er ook snel aan gewend.

Opladen met USB-C

Waar ik wel soms ruzie mee heb, dat is om de achterkantjes van de oordopjes met de magneetjes bij elkaar te houden. Je moet dat doen om te zorgen dat ze niet aan blijven staan en de batterij leegloopt, maar mijn tas is zo’n chaos dat dat meestal niet lukt. Ik moest ze dus best regelmatig even opladen. Klinkt ingewikkeld, maar dat is het helemaal niet: je hoeft ze maar tien minuten in de lader te leggen en je kunt alweer uren vooruit. Dat laden gaat via USB-C en dat is een kabel die je toch wel bij je hebt om je telefoon op te laden (waarschijnlijk), waardoor je niet allemaal andere speciale accessoires hoeft mee te dragen.

De OnePlus Bullets Wireless 2 zijn geen goedkope oordopjes, maar door het materiaal dat is gebruikt (en de geweldige matte kleur: legergroen!) voelen ze erg luxe en zal je er automatisch wat voorzichtiger mee omgaan. Zelfs een maand in mijn tas vol chaos, laptops en andere telefoons hebben ze prima doorstaan, en dan heb ik niet eens het felrode rubber-achtige hoesje gebruikt waar je ze in kunt bewaren. Kortom, je betaalt iets meer voor deze wireless oordopjes op Bluetooth, maar daarvoor terug krijg je een chique product dat ook nog eens tegen een stootje kan.

OnePlus Bullets Wireless 2
OnePlus Bullets Wireless 2
OnePlus Bullets Wireless 2: prijzig, maar wel fijn
Dit zijn geen oordopjes die je even koopt als je andere oordopjes het onderweg begeven. Koop je ze echter na ook andere oordopjes goed te hebben overwogen, dan zal je merken dat deze niet helemaal wireless krachtpatsers zeer geschikt zijn voor het hardere werk.
Pluspunten
Minder positief
8
8.0

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.