Airon watch

Voor jezelf starten? Eigen website maken doe je zo

Ben je op zoek naar nieuwe schoenen, een cadeau voor je vriend(in) of misschien advies over een bepaald onderwerp? Even Googlen en je komt op een website terecht waar je die leuke nieuwe schoenen vindt, of een geweldig cadeau of beauty tips over hoe je een eigen haarmasker maakt. Noem het maar op en je vindt het op het internet. Misschien krijg je zelfs wel inspiratie om een eigen beauty blog te starten of een webshop. Ontwikkel je talent en ga voor je droom!

Tegenwoordig is het behalen van (online) succes vrij laagdrempelig geworden door de groei en populariteit van de online wereld. Dus waar wacht je nog op? Wel moet je het natuurlijk slim aanpakken. Een eigen website is daarom een goed begin om gevonden te worden door je doelgroep. En als je een eigen website wilt maken, dan heb je webhosting nodig. Maar hoe zit dat precies en waar moet je allemaal op letten?

Wat is webhosting?

Weet jij eigenlijk wat er allemaal voor nodig is om een website te maken en in de lucht te houden? Ik leg het je graag in een begrijpelijke taal uit.

Laten we beginnen met het internet, want zonder internet heb je geen webhosting. Stel je voor dat internet een stad is. Je hebt een goed idee en wilt graag in de stad een winkel openen. Om een winkel te openen heb je een pand nodig. Het adres van het pand kun je zien als een domeinnaam, dus jouw website URL. En het pand zelf? Dat kun je vergelijken met webhosting.

Webhosting is een stukje webruimte dat je huurt op een server van een webhosting provider zoals Argeweb. Een server is het gebouw waar jouw pand in zit. In dit gebouw zitten ook andere ondernemers met hun eigen pand. Jullie delen dus het gebouw, vandaar dat webhosting ook wel ‘shared’ hosting genoemd wordt.

Vervolgens ga je nadenken hoeveel ruimte je nodig hebt voor je winkel. Want niet elk pand in het gebouw is even groot. Wil je een grote winkel huren of is een kleine winkel voldoende? En als de huidige winkelruimte uitgroeit door succesvol te ondernemen, dan kun je natuurlijk altijd upgraden naar een grotere ruimte.

Waar moet je op letten bij het bestellen van webhosting?

Het kiezen van de juiste webhosting bij een goede hostingprovider is ontzettend belangrijk. Neem hier dan ook je tijd voor, het zal je uiteindelijk een hoop zorgen, geld en tijd besparen.

Ervaringen

Net als bij andere bedrijven waar je iets wilt kopen, lees je eerst even de reviews. Je wilt natuurlijk wel het beste van het beste. De reviews over verschillende hostingproviders kun je lezen op websites zoals HostingWijzer en Webhosters.

Performance

Een snelle webhosting is de basis van een snelle website. De belangrijkste reden voor je bezoekers om af te haken is een trage website. Kijk dus kritisch of de hostingprovider SSD hosting aanbiedt en wat anderen erover zeggen.

Aanbod

Daarnaast is het goed om te kijken wat een hostingprovider aanbiedt bij een webhostingpakket, zoals een gratis domeinnaam, e-mailadressen, het maken van automatische back-ups, beschikbaarheid van hun servers en of de functionaliteiten die jij in gedachten had, ondersteund worden.

Support

Een ander belangrijk punt om in overweging te nemen is de support. Wanneer jij een probleem of een vraag hebt dan wil je snel en kundig geholpen worden. Let er daarom op dat de hostingprovider uitstekende support biedt. Dat scheelt echt een heleboel hoofdpijn!

Veiligheid

En last but not least: de veiligheid. Kijk heel kritisch naar dit punt. Je wilt niet dat jouw website ineens gehackt wordt, omdat de hostingprovider zijn zaken niet op orde heeft. Elke hostingprovider roept dat ze de beste zijn en dat de veiligheid optimaal is, maar de reviews liegen er niet om. Verdiep je daarom goed in de bovenstaande onderwerpen voordat je een keuze maakt.

Eigen website maken is a piece of cake

Heb je een geschikte webhostingprovider gevonden? Dan kun je nu in enkele simpele stappen een webhostingpakket afnemen. Yes, je eigen stukje ruimte op het internet! Maar dan ben je er nog niet. Je moet nog een website maken. Ben je zelf best technisch? Dan hoef ik je niet uit te leggen hoe je een goed functionerende website moet bouwen. Maar ben je minder technisch? Dan zijn er ook eenvoudige manieren om snel een eigen website te maken zonder maar ook één regel code te schijven.

MobileMobile

WordPress is ontzettend populair en een goed voorbeeld van een zeer gebruiksvriendelijke CMS systeem, waarbij je thema’s kunt kiezen en bewerken. Zo heb je in een paar klikken zonder enige technische kennis je eigen website in elkaar gezet. Mocht je er toch niet helemaal uitkomen, dan is er een handleiding beschikbaar waar stap voor stap uitgelegd wordt hoe je een WordPress moet maken.

Start vandaag nog voor jezelf, leg je goede ideeën vast en laat je talent niet verloren gaan. Doe meer van wat jou gelukkig maakt!

Dit artikel werd geschreven door Aksana Mikhalap namens Agreweb.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Cookies op TechGirl.nl

Mogen wij cookies plaatsen?

Privacy beleid | Sluiten