Willen we egg meer of egg minder? Sorry, dat was heel flauw. Ik geef de schuld aan Egg Minder, want het apparaat is zo akelig specifiek dat het me melig maakt: Egg Minder telt hoeveel eieren je nog in je koelkast hebt. Heb je nog geen geld voor een digitale koelkast en zijn eieren je lust en je leven: dan kun je Egg Minder nu bestellen voor ongeveer 70 euro. Het is een soort wit eierrekje dat bijhoudt hoeveel eieren je nog hebt. Gelukkig gaat het verder dan dat: hij kan je ook aanwijzen welk ei het oudste is en dus het eerst moet worden opgegeten.

Natuurlijk is het hele eieren eten (woordgrap!) dat je in de supermarkt niet die Egg Minder fysiek bij je zal hebben en ongetwijfeld heb je er ook niet aan gedacht ’s ochtends een blik te werpen in je koelkast. Geen probleem: Egg Minder komt met een app waardoor je waar je maar wilt kunt checken hoeveel eieren er in je ijskast liggen. Het enige ding is dat ik bijvoorbeeld mijn eieren niet in de koelkast heb liggen, maar daarbuiten: gelukkig hoeft Egg Minder niet per se in de koelkast te liggen om te werken.

Er gaan twee AA-batterijen in om het apparaat van stroom te voorzien. Het is bedacht door Rafael Hwang uit Arizona, die via Quirky het publiek om extra input heeft gevraagd voor het eierrekje. Er passen 14 eieren in en er zit een handig plastic deksel bij zodat je niet per ongeluk iets kunt laten vallen op je kwetsbare, dierlijke producten. Hij schijnt overigens niet met alle telefoons even goed te werken, dus als je interesse hebt in Egg Minder, check de site dan vooraf goed om te zien of je tech compatible is.

Wil je het kopen? Echt? Wow, check dan deze site voor meer informatie, verkoopprijzen enzovoort.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.