gopro duikbril

Vijf toffe toepassingen voor actioncams

Als je op YouTube een snowboardvideo ziet, dan is de kans groot dat die met een actioncam is opgenomen. De stevig uitgevoerde camera’s kunnen tegen een stootje en dat betekent dat je ze voor de gekste dingen kunt inzetten. LauraJenny noemt er vijf.

  1. Op je snowboardhelm

Het is waarschijnlijk het eerste waar je aan denkt als je het woord actioncam hoort, maar de clichés zijn waar. Snowboarden is juist door de kou, het vocht en de actie een ideale sport voor filmen met een actioncam. Zeker als je de camera op je hoofd of je snowboard vastmaakt. Veel camera’s zijn voorzien van een geweldige stabilisator, waardoor niet elke trilling op beeld staat, maar je juist heel stabiele beelden krijgt waarmee de kijker zich volledig kan richten op de actie.

  1. Een ‘duik’ in een aquarium

Met je smartphone kun je vanaf de buitenkant mooie 4K-beelden schieten van een aquarium, maar met een actioncam is het mogelijk om daadwerkelijk in een aquarium te filmen. Je kunt de vissen dan van nog dichterbij bekijken en hun schitteringen en kleuren in superscherp 4K vastleggen. Misschien is met een camera op een stokje niet de meest actieve manier om dit type camera te gebruiken, maar het eindresultaat liegt er niet om.

  1. Maak een timelapse

Het voordeel van een actiecamera die bestand is tegen weer en wind, dat is dat je hem ook best een tijdje ergens kunt neerzetten om voor langere tijd iets te filmen. Ervan uitgaande dat je hem wel op een diefstal- en valveilige plek zet, kun je dan bijvoorbeeld een geweldige timelapse maken van een drukke winkelstraat van vroeg tot laat, of van de zonsondergang in Ibiza. Hoe langer je de tijd neemt, hoe beter een timelapse wordt.

  1. Gebruik hem als dashcam

Hoewel we er in Nederland nog niet helemaal uit lijken te zijn hoe we omgaan met dashcams, geven ze veel mensen toch net een wat zekerder gevoel. Immers heb je dan altijd beelden van problemen op de weg. Zelfs als je met de auto (of zelfs de fiets) een flinke klapper maakt, dan kun je van een actioncam verwachten dat hij nog in tact is. 

  1. Of gebruik hem juist als parkeersensor

Helemaal een parkeersensor is het natuurlijk niet, maar als je de camera achterin de auto legt, dan kun je op je smartphone bijvoorbeeld de beelden direct bekijken. Zo wordt je actioncam ineens een hulpmiddel om te zorgen dat beter kunt parkeren of dat broodje op de weg te zien en je auto er niet op stuk te rijden. 

Je kunt het apparaat ook aan je hond bevestigen om te kijken wat hij overdag uitspookt, of hem alleen gebruiken om TikTok-video’s mee te schieten. De mogelijkheden met de actioncam zijn legio, zeker omdat je er iets minder voorzichtig mee om hoeft te gaan dan met je veel breekbaardere smartphone.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.