Vijf simpele tips om je tech voetafdruk te beperken

Het is deze maand eco tech maand bij TechGirl. Een maand vol items over duurzame tech. Want zeg nou zelf: de natuur en het milieu hoeven niet te lijden en er zijn genoeg alternatieven. Hoe zorg je er nu zelf voor dat je je eigen ecologische tech voetafdruk beperkt? Lees deze vijf simpele tips en draag je steentje bij!

 1. Ga voor digitale media
  Zo simpel als ’t klinkt, zo simpel is het. Kies voor digitale media, bijvoorbeeld voor het luisteren van muziek of het bekijken van een film. Alles is online te vinden via online streaming diensten. Ook games zijn prima online te downloaden. Trouwens, veel laptops hebben al niet eens meer een cd-speler en de meeste televisies zijn al smart tv’s. Zo komt er geen productie bij kijken en heb je ook geen overbodig afval.
 2. Laad de batterij van je laptop/telefoon niet té veel op
  En daar bedoel ik niet mee dat je ‘m voor meer dan 100% kan opladen – dat is niet eens mogelijk – maar haal vooral je devices van ’t stroom af als je klaar bent met opladen! Het is zonde als je de stekker er in laat. Geloof me, het is beter voor ’t milieu én het gaat je op jaarbasis ook nog wat geld besparen.
 3. Heeft je device een uit-knop? Gebruik die dan!
  Veel devices hebben een uit-knop, maar tegenwoordig lijkt het wel in de mode om alles alleen in stand-by modus te zetten. Dat is handiger in gebruik – dat moet ik eerlijk toegeven – maar het is niet goed voor je (onnodige) stroomverbruik.
 4. Koop tweedehands devices
  Een open deur, maar iets een tweede leven geven is natuurlijk hartstikke goed! Je recyclet meteen iets en het is ook nog eens goedkoper dan nieuw.
 5. Doe aan recycling
  Gooi je oude devices dus niet zomaar weg, nee. Verkoop ze als ze nog werkend zijn (check ook ’t puntje hierboven) of breng ze naar de juiste afgiftepunten om ze te laten recyclen. Je kan ze trouwens ook naar ’t goede doel brengen, ook daar krijgt je oude device een mooi nieuw leven.

Zo zie je maar weer, het hoeft niet moeilijk te zijn. Met deze vijf simpele tips verklein jij absoluut jouw tech voetafdruk en draag je bij aan een betere wereld!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.