Vijf dingen om te checken als je een gepersonaliseerd cadeau bestelt

Een wijnfles met een gepersonaliseerd etiket erop, een gegraveerde ketting of een reep chocolade met iemands naam erop. Het is allemaal mogelijk en dankzij het internet kun je zelf goed controleren of het allemaal wel gaat zoals jij dat wilt. Een gepersonaliseerd cadeau kopen moet je nooit gehaast doen. Neem je tijd en check alles nog even goed voordat je je bestelling verzendt. Hierop moet je letten als je een gepersonaliseerd cadeau bestelt.

1. De prijs

Het is natuurlijk lekker Hollands om precies te willen weten wat iets kost en daar dan ook nog over te klagen. Besef echter dat een gepersonaliseerd cadeau vaak betekent dat er allerlei dingen speciaal moeten worden aangepast voor jouw cadeau. Het kost sowieso extra moeite bovenop de moeite die het kost om überhaupt een product te vervaardigen. Check echter ook de prijs van wat een product kost als je het niet laat personaliseren. Is dat ene naampje het echt waard? Kun je eventueel zelf nog iets doen om het persoonlijker te maken? Als je denk dat het het echt waard is, lekker bestellen!

2. De webwinkel

Check wel bij welke webwinkel je je gepersonaliseerde cadeau koopt. Er zijn helaas nog steeds webshops die het niet zo lekker doen of die sowieso niet echt bestaan, waardoor je mooie cadeau überhaupt nooit aankomt. Check dus altijd of een winkel bekend is, of er veel online reviews te vinden zijn en in het algemeen hoe betrouwbaar je het er allemaal uit vindt zien. Zo voorkom je dat je straks met de feestdagen of op de verjaardag met lege handen staat en overal achteraan moet gaan bellen en mailen.

3. De levertijd

In het verlengde daarvan is het verstandig om goed de levertijd te checken. Het is zo leuk om iets persoonlijkers te geven dan het kale product, maar het betekent wel dat er extra handelingen nodig zijn en dat kost extra tijd. Zoek dus uit wat de levertijd van een product is en of dat haalbaar is met de datum waarop het geefmoment moet gaan plaatsvinden. Denk ook niet te krap: als er staat dat iets op die dag zelf of zelfs de dag ervoor wordt geleverd, doe het dan niet: waarschijnlijk is dat namelijk alsnog later, want er worden door de pandemie aanzienlijk meer pakjes verstuurd.

4. De spelling

Het is enorm voor de hand liggend, maar toch gaat het vaak mis. Zorg dat je spelling in orde is. Laat desnoods nog even iemand anders het ontwerp zien voor je op ‘bestellen’ klikt. Het is immers nogal lullig en zonde als je iemand een cadeau geeft met een gigaspelfout. Het kan je beter te vaak gezegd worden dan te weinig: check altijd nog even de spelling. Hetzelfde geldt trouwens voor data: als je een datum op iets laat zetten, zorg dan dat je wel echt de juiste datum hebt.

5. Je gegevens

Tot slot moet het bedrijf wel goed weten waar je de boel naartoe gestuurd zou willen hebben. Je adresgegevens moeten kloppen, want anders komt je cadeau alsnog nooit aan. Het geldt ook voor je e-mailadres: als die niet klopt, dan krijg je geen bevestiging van je bestelling en als je dan nog vragen hebt, dan is het erg moeilijk om je bestelling terug te vinden. Altijd even goed checken dus, of je ook hierin geen spelfouten maakt of bijvoorbeeld per ongeluk je oude adres vermeldt.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.