video call

Videobellen: hoe doe je dat?

Bellen is zoveel leuker met beeld! Mits je ook in beeld wilt komen natuurlijk. Toen ik vorige week mijn moeder ‘videobelde’ op haar nieuwe iPad schrok ze zich een hoedje. En nee, niet vanwege mijn gezicht! Mijn moeder had geen idee dat haar iPad ook deze optie had. En zo zijn er helaas meer mensen. Videobellen, oftewel beeldbellen, is het vergeten kind in de wereld van het bellen. En dat is jammer! Speciaal voor iedereen die het videobellen tot nu toe in zijn of haar leven heeft moeten missen, deze uitleg over op welke manieren ook jij kan videobellen.

Videobellen met FaceTime

Heb je een iPhone, iPad, Macbook of ander Apple product met camera en degene die jij wilt bellen ook? Dan kun je gemakkelijk contact met elkaar opnemen via FaceTime. En dat kan op twee manieren. Bij de eerste manier videobel je via je contactenlijst. Zoek in je contactenlijst de persoon op die je wilt bellen en open het contact. Indien deze persoon ook de mogelijkheid heeft om via Facetime gebeld te worden, dan zie je bij dit contact de knop ‘FaceTime’ staan. Druk op het camerasymbool om gelijk met beeld te bellen.

De tweede manier is door rechtstreeks naar de FaceTime applicatie te gaan. Zoek naar het (meestal groene) symbool van een filmcamera op je Apple toestel en open deze. Vervolgens is het enkel een kwestie van het juiste contact selecteren. Zo simpel, een kind kan de was doen!

Videobellen met Viber

De naam Viber klinkt in Nederland misschien niet bij iedereen bekend in de oren, maar wereldwijd gezien heeft deze dienst best veel gebruikers. De Viber app is beschikbaar voor zowel iPhone als Android gebruikers en is ontzettend simpel in gebruik. Na installatie (en helaas wel een korte registratie) is gelijk zichtbaar wie zich ook ooit voor Viber heeft geregistreerd en kun je deze persoon gelijk bellen. Je moet dus wel even zorgen dat de ander ook de Viber applicatie op zijn of haar toestel heeft staan, maar dan heb je ook wat!

Videobellen met Tango

Zin om tijdens het videobellen spelletjes te spelen en om animaties weer te geven? Dan is Tango wat voor jou! Ook deze applicatie is geschikt voor zowel iPhone als Android toestellen, maar ook voor je Windows PC. Na installatie is geen registratie nodig. De app controleert wie in je contactenlijst nog meer de app in bezit heeft en je kan gelijk een conversatie met beeld starten.

MobileMobile

De Tango-app heeft tevens een functie waarmee je kan kijken of mensen in je nabije omgeving de Tango-app hebben geïnstalleerd. Mocht je zo avontuurlijk zijn om op deze wijze mensen te willen ontmoeten, dan is dat een mooie aanvulling. Persoonlijk sla ik deze chat-roulette-achtige functie even over.

Videobellen met Skype

Skype is misschien wel het meest bekende programma om mee te videobellen. Voorheen voornamelijk bekend van het gebruik via PC en laptop, maar nu ook middels de Skype-app voor je mobiel. Helaas moet je voor het gebruik van Skype wel eerst even een account aanmaken. Voordeel is dan wel dat veel mensen van Skype af weten en dus ook al een account hebben. In de meeste gevallen hoef je iemand dus niet over te halen om ook de app te instaleren en zich te laten registreren.

Nog meer opties!

Naast voorgaande opties bestaat er ook nog de mogelijkheid om te videobellen via Google Hangouts, Facebook Messenger, ooVoo, VSee en vast nog veel meer manieren die ik hier vergeten ben. Maar de leukste manier vind ik wel de volgende. Ben je in het bezit van een Nintendo Wii U en ken je iemand die ook in het bezit is van deze console? Dan kun je ook hiermee lekker met elkaar videobellen. Zorg dat je Wii toegang heeft tot het internet en maak een account aan. Voeg je belvriend toe en videobellen maar! Waarom het via de Wii U zo leuk is? Omdat je tijdens het bellen een snorretje kan tekenen op je gesprekspartner ;-).

Een opmerking van algemene aard:  bij voorgaande manieren om te videobellen, ben ik er vanuit gegaan dat er gebruik wordt gemaakt van WiFi, oftewel een vaste internetaansluiting. Je hebt namelijk internet nodig om te videobellen. Uiteraard werken de meeste applicaties op je mobiel ook via 3G en 4G. Let er wel op dat het verbruik van je mobiele data aardig kan stijgen door het videobellen. Hier bij TechGirl willen we namelijk niet dat je voor onaangename verassingen komt te staan! Wat we wel willen is een upload van een video of screenshot van jouw videogesprek. Jullie hebben toch geen cameravrees?

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.