Verwijder je nieuws apps maar – nu is er Squid!

6.8

Heb je (net als ik) ook zo’n last van infobesitas? Om gek van te worden, elk nieuwtje moet gelezen worden. Er staan dan ook tig nieuws apps op mijn telefoon. Zou ik dankzij Squid wat kunnen reduceren qua opslagruimte en wellicht ook in leestijd? Ik deed de test!

Wat is Squid?

Squid is een nieuwsapplicatie die je in staat stelt je eigen hoofdredacteur te spelen. Zo kun je zelf aangeven welke topics je interessant vindt en de app vindt daar dan passend nieuws bij. Het idee achter Squid is om de jongere generatie geïnteresseerd te krijgen in nieuws, door ze te laten ontdekken welk nieuws het best bij hun behoeften past.

Hoe werkt het?

Nadat je de app hebt gedownload, krijg je meteen de vraag in welk soort artikelen je geïnteresseerd bent. Van Sport tot Entertainment en van Technology tot Reizen. Jij bepaalt zelf welke nieuwsartikelen in de feed voorbij komen.

Je kunt interessante artikelen makkelijk delen met anderen en bronnen die je niks aan vindt, kun je blokkeren. Voor een echt prettige leeservaring kun je het lettertype makkelijk groter maken of de speciale Squid-view gebruiken. Ik gebruik die zelf ook graag!

MobileMobile

De grote vraag: laat ik mijn andere nieuws apps links liggen? Nog niet helemaal. Het kan komen, omdat het nog niet helemaal in mijn systeem zit, of dat er toch nog verhalen missen in Squid. Ik betrap mezelf erop dat ik af en toe toch nog naar de Metro app zapp. Die staat dan ook niet in Squid. Met de NOS app lijk ik minder moeite te hebben.

Conclusie: er mogen nog wel wat meer nieuwsbronnen in Squid worden opgenomen voor ik al mijn nieuws apps eraf gooi. Maar het heeft potentie, absoluut. Voorlopig blijf ik het een kans geven!

Verkrijgbaar

Je kunt Squid downloaden voor iOS en Android apparaten. Alle informatie over de nieuws app, vind je op hun website.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Cookies op TechGirl.nl

Mogen wij cookies plaatsen?

Privacy beleid | Sluiten