Huislink

Verhuizen? Zo vergelijk je internet aanbieders!

Ga je verhuizen naar een nieuwe woning? Zo ja, let dan goed op: TechGirl Nadi schreef deze tip voor je! Een verhuizing is namelijk een goed moment om een aantal zaken opnieuw te bekijken, zoals je internet aanbieder.

Verhuizen is een hele klus. En dat kan ik met zekerheid zeggen, want ik ben de afgelopen maand naar een nieuwe woning gegaan. Naast het klussen en het inrichten van je huis komt echter nog wel meer kijken. Denk hierbij aan een internet abonnement. Je kan ervoor kiezen om je huidige abonnement mee te nemen, maar vaak is het goedkoper om over te stappen naar een nieuwe aanbieder. De (instap)prijzen zijn vaak lager of je krijgt er bijvoorbeeld een leuk cadeau bij.

Internet zoeken

Het is belangrijk om een beetje te weten wat voor internet je graag wil. Welke snelheid wil je hebben, hoe zit het met de installatie en de aansluiting en is er een helpdesk aanwezig voor eventuele vragen? En uiteraard: wat is de prijs van het internet? En als je ook televisie en telefonie hebt, dan wil je wellicht een alles-in-één-pakket. Dit zijn een aantal zaken om over na te denken.

Internet vergelijken

Inmiddels zijn er zóveel internet aanbieders te vinden – ook als je bovenstaande vragen voor jezelf al hebt beantwoord –, dus waar begin je nu in je zoektocht? Nou, ga eens internet vergelijken. In deze handige tool begint het bij je postcode en huisnummer. Alle internet aanbieders zijn namelijk afgestemd op de plek waar je woont. Vanuit hier komen de opties tevoorschijn en begint het vergelijkingsproces. Je ziet in één oogopslag de internet snelheid, de kosten en eventueel nog wat extra informatie (bijvoorbeeld over de aansluiting).

Internet afsluiten

Heb je de juiste aanbieder gevonden, dan kun je ‘m meteen afsluiten. Handig: zo houd je meer tijd over om te klussen en te verhuizen ;-). En met de aanbiedingen die de site rijk is bespaar je geld en dát geld kan je weer goed gebruiken voor bijvoorbeeld klus-items en accessoires voor in huis.

MobileMobile

Heb jij nog meer tips voor het vergelijken van internet aanbieders? Laat het weten in de comments!

— dit artikel werd geschreven in samenwerking met Overstappen.nl —

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.